Bir teröristinin yakalanmış olması IŞİD’in işini bitirebilir

İsmail Hakkı CENGİZ - 19.01.2017

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Polis, önce İzmir’de, sonra da İstanbul’da, uyanıklığı ve ataklığıyla teröristleri etkisiz hale getirerek vatandaşa büyük güven verdi.

İzmir’de Polis Memuru Fethi Sekin, canı pahasına, teröristlerin ölü ele geçirilmelerini sağlamıştı.

İstanbul’daki büyük katliama engel olunamadı ama teröristin “sağ” olarak etkisiz hale getirilmesi İzmir’deki kadar büyük bir başarıdır. Çünkü bütün millet, hep karanlıkta kalan, hep “intihar eden”, hep gölgede kalan eli kanlı teröristlerden birini ete-kemiğe bürünmüş halde karşısında görmektedir.

Teröristin sağ olarak ele geçirilmesi, eylemlerin daima karanlıkta kalacağına dair algıyı yıkmıştır. Karanlıkların aydınlığa çıkabileceğine dair inancı ise kuvvetlendirmektedir.

Teröristin sağ yakalanması, millet için nasıl yüksek bir moral ve umut kaynağıysa, terör örgütü için de o kadar moral bozucu, umut kırıcı bir olaydır. Teröristin yakalanmasıyla, IŞİD’in yurt içindeki bütün bağlantılarının panik içinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bir tek teröristin izlerinin sürülmesiyle yurt içindeki bütün örgüt çökertilebilir. Çünkü IŞİD’in kökü bu ülkede değil, bu memlekette bir tabanı yok. Bu terör örgütü dışarıyla bağlantılı, teröristlerinin hemen tamamı dışarıdan “yurda sokulan” “yabancı” bir örgüt…

Afganistan’da eğitim almış, dört dil bilen, örgütte çok önemli bir konumda olduğu anlaşılan Reina canisinin Türkiye’ye nasıl girdiğinden, katliamı yapmasına, sonra nasıl-nerelerde saklandığına kadar bütün bağlantıları ortaya çıkarılmış olsa gerek! Dolayısıyla, bu “güzergâh”ta alınacak tedbirlerle teröristlerin yurda girişi engellenebilir, örgüt tamamıyla çözülebilir.

Öte yandan, muhtemelen “üst düzey” bir terörist olan Reina canisi “azılı” teröristin 17 günlük sürede yurtdışına kaçırılamamış olması, IŞİD’in de, onu Türkiye’de “taşeron” olarak kullanan istihbarat örgütlerinin de o kadar “güçlü” olmadığının bir göstergesi. Bu vaziyet, IŞİD’in Türk topraklarında kısa süre içinde bitirilebileceğine dair inancımızı artırıyor.

x   x   x

Dünyada da olumlu yankılandı

Yeni yılın ilk saatlerindeki eylem nasıl bütün dünyada manşetlerden duyurulduysa, katliamcının yakalanması da dünya medyasında baş haber olarak verildi.

Dolayısıyla, “azılı” teröristin yakalanması, Türkiye’nin dünyadaki görüntüsünü de düzeltecek bir başarı oldu.

Polisin bu üstün başarısını, muhtemel terör eylemlerini caydıracak kadar önemli görüyorum.

Türkiye, bir Ortadoğu ülkesi olabilir ama o bataklığın bir uzantısı değil…

Bunu yeni başarılarla, bilhassa, patlama ve saldırıları önleyerek, buranın bir huzur yurdu olduğunu göstererek kanıtlamalı.

Güvenlik teşkilatları bunu yapabilecek güçte.

 

x   x   x

Günün çizgisi, Twitter’dan…



Tarih: 19.01.2017 Okunma: 728

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?