Yaşadık; Amerikan seçimlerini mağdurlar, mazlumlar, ezilenler kazanmış

İsmail Hakkı CENGİZ - 15.11.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.



Yanal kanallarda ve kalemlerde bir heyecan, yüreklerde bir kıpır kıpırlık…

Âdeta sevinçten içi içine sığmama hali…

Hatta bir coşku… Çünkü Trump kazandı…

Artık o Obama gidiyor…

Trump geliyor…

Hem de tam bir zaferle… Mensubu olduğu Cumhuriyetçi Parti, Kongre’nin her iki kanadı olan Temsilciler Meclisi ve Senato’da çoğunluğu kazandı. İstediğini yapma gücüne erişti.

Böylece Trump, Amerikan derin devletini, bürokrasisini, Pentagon’unu, CIA’sını, hatta FBI’ını yendi… Gürül gürül, paldır küldür geliyor…

Türk dostu, Türkiye’nin lehine işler yapmaya geliyor… Türk değilse de Türkiyeli sayılır. Çünkü İstanbul’un göbeğinde, Mecidiyeköy’de, Aydın Doğan’la ortak oldukları Trump Tower adlı ikiz kuleleri var.

Sadece Türk dostu mu? Hayır, dünyada ne kadar mağdur, mazlum, ezilmiş insan, tolum, millet varsa hepsini kurtarmak üzere geliyor…

Dünyaya adalet dağıtmak, kötülere müstahak olduğu cezayı kesmek üzere geliyor…

Vahşi kapitalist düzeni, başladığı yerden, en muhkem olduğu yerden başlayarak yıkmak, değiştirmek üzere geliyor.

x   x   x

Garip olan; bunlar, 8 sene önce de Obama’nın gelişine pek sevinmişlerdi. O günlerde Obama “Hüseyin”di, “Müslüman”dı… Onların bu sevinçleri vatandaşı da fazlasıyla etkilemiş, Anadolu’nun muhtelif yerlerinde Obama için kurbanlar bile kesilmişti.

Şimdi, o Obama gidiyor Trump geliyor diye tarifsiz bir sevinç!

Obama ikinci defa seçildiğinde, bendeniz “İlk dört yılından ne hayır gördük?” diye yazmıştım. Rahmetli Aytunç Altındal ise çok seyredilen bir programda, “İsrail’in canına ot tıkayacak” demişti. Sonra ne oldu? Obama İsrail’in canına ot tıkadı! İsrail’e yapılan Amerikan yardımlarını tarihte hiç görülmemiş biçimde artırarak!

Şimdi, bu astığı astık, kestiği kestik İsrail’e Trump da haddini bildirir, Filistinlilere nefes aldırır mı? Tabii, Mazlumların, mağdurların, ezilenlerin iktidarı değil mi? Çok kısa sürede görürsünüz, İsrail’e nasıl haddini bildirdiğini!

Bendeniz iflah olmaz bir iyimser olduğumu sık sık söylerim. Lâkin memlekette benden daha fazla iyimserler olduğunu görmek ne hoş! Ne güzel! İnsan daha bir iyimser oluyor.

Aşağıdaki dörtlüğü yayımlamıştım ama şu yazımı da mükemmel şekilde tamamlıyor. Gelin, Üstat,  Nevzat Dağlı’nın hislerimize tercüman olan mısralarını bir daha okuyalım…

ABD-Türkiye benzeşti diye, / Zaferin beni de coşturur Tramp.
Ülkemin insanı turptan hediye, / Hazırlayıp sana koşturur Tramp.



       x   x   x

   Günün çizgisi, ofpof.com’dan…


Tarih: 15.11.2016 Okunma: 762

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?