Teröristler 61 öğrenciyi öldürdü ama başarısızlar!

İsmail Hakkı CENGİZ - 29.10.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.



İslam dünyasının her köşesinde kan oluk oluk akıyor… Saldırı, İslam dünyasının dışından değil… Müslüman olduğunu iddia eden devletler, örgütler birbirlerini kırıyor.

Misal, Suudi Arabistan, Yemen’e ölüm yağdırıyor…

Misal, Suriye’de devlet güçleri ve ona karşı savaşan envai çeşit “Müslüman örgüt” birbirini kırıyor…

IŞİD diye bir yapı var… İlgi ve etki alanı bütün dünya… Bütün dünya ama gayrimüslim ülkelerdeki etkinliği istisna… Asıl hedefindeki ve etkili olduğu coğrafya İslam coğrafyası… Bütün İslam coğrafyası… Kendisine, “Irak-Şam İslam Devleti”  adını veren bu örgütün Irak ve Suriye’deki kanlı etkisini yakından biliyorsunuz. Lâkin bunların dışında da Türkiye’den Afganistan’a, Pakistan’dan Libya’ya kadar bütün İslam diyarlarında su gibi kan akıtıyor.

Bu terörist örgüt, iki gün önce, üç militanıyla Pakistan’da, bir polis okulunu bastı… 61 polis öğrencisini öldürdü, 100’den fazlasını da yaraladı. Üç militandan ikisi kendini patlatırken, sonuncusu da ölü olarak ele geçirildi.

61 öğrencinin katledildiği, 100’den fazlasının yaralandığı polis okulu Belücistan eyaletindeydi. Bu eyaletin İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti, hadisenin olduğu 25 Ekim günü Euronews’e konuştu.

Bakan diyor ki, “Akademide yaklaşık 700 kişi vardı. Teröristler daha çok kişiyi öldürmeyi planladı ama güvenlik güçlerinin operasyon sayesinde emellerine ulaşamadılar. Başaramadılar”

Bakan’ın çehresinde ne bir üzüntü ifadesi, ne herhangi bir sorumluluk hissi, ne de ruhî varlığına dair en küçük bir emare… Tamamen mekanik bir duruş, mekanik bir hâl!

Demek 700 kişilik okulda 61 kişiyi öldürüp, 100 kişiyi yaralamak ve daha fazla zayiat verdirememek bir başarısızlık…

Demek 700 kişilik okulda 61 kişi öldürüp, 100 kişi yaralandıktan sonra, daha fazla zarar vermeden üç teröristi etkisiz hale getirmek başarı…

İyi!

Tebrik ederiz!

Bakış açınız hayranlık verici!

x   x   x

İslam ülkelerinde yöneticilerin ekseriyetinde kafa bu!

61 kişinin ölümünün ardından, daha çok insan ölmedi diye teselli bulan bir kafa! Bu kafanın kanı durdurmasına imkân var mı?


x   x   x

Günün çizgisi, twitter’dan…

Başkalarına değer biçmek, kendine değer biçmektir. Can Uzunkök

Tarih: 29.10.2016 Okunma: 720

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?