Pakistanlı uzmandan darbe girişimi değerlendirmesi

İsmail Hakkı CENGİZ - 02.08.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.



İçinde yaşadığımız günleri, olayları bazen tam olarak anlamayabiliriz. Bir yere, bir hadiseye saplanıp kalabiliriz. Pek çok ayrıntıyı, hatta meselenin özünü kaçırabiliriz. Uzaktan, tepeden biyerlerden bakmak veya uzaktan bakan birine kulak vermek gayet aydınlatıcı olabilir.

Uluslararası enerji yatırımlarına danışmanlık yapan Pakistanlı emekli Binbaşı Humayun Amin, 15 Temmuz “darbe girişimi” hakkında çok çarpıcı şeyler söylüyor.

Amin, olayın özünün “KIYMA MAKİNESİ” stratejisi olduğunu iddia ediyor! (01.08.2016)

Yeniçağ’dan, Salim Yavaş’ın sorularını cevaplayan Amin, şu değerlendirmeleri yapıyor:

“ABD, Türk ordusunu zayıflatmak için ülkesinde üslenmiş olan Fethullah Gülen’i, klasik istihbarat taktikleriyle ajan provokatör olarak kullandı. Bir yandan da ABD kaynakları, operasyon hedefi olarak; Türk ordusu tahrip edilirse, Türkiye Balkanlaşarak yani parçalara ayrılarak küçülür. ABD ve NATO da İslamcılık bahanesiyle Türkiye’yi işgal eder.

Kıyma makinesi stratejisi eski Başkan George Bush döneminde ortaya çıkmıştı. Bu strateji, Başkan Barack Obama tarafından günümüzde geliştirildi. Bu, İslam ülkelerinde şiddet ve karışıklık çıkarıp, işgalini ve yok edilmesini öngörüyordu. ABD, MÜSLÜMAN ÜLKELERİNDE DEVLETİ BİR ARADA TUTAN ORDUYU HEDEF ALARAK, Irak ve Libya’yı tahrip edip parçalamayı başardı. Ancak Suriye’de bunu yapamadı. Amerikan kıyma makinesi Suriye’de Rusya sayesinde başarısız oldu. Irak ordusu tahrip oldu ve ardından İslam alemi, 100 yıl sürecek Şii-Sünni çatışması ve ayrışmasına tanık oluyor. Irak tam anlamıyla Balkanlaştırıldı. Liderler sayesinde büyük bir dünya savaşı ve stratejik anarşiye doğru gidiyoruz. Bu bizi Saraybosna durumuna götürür. Yani liderlerin olayları kontrol etmesi yerine, olayların liderleri idare etmesi durumu.

“Suriye bittikten sonra sıra Türkiye’ye gelecek

Bölgedeki petrol ve doğal gaz kaynakları kontrol altına alınmak isteniyor. Hatlar kesilmek isteniyor. İran’ın, Türkiye ve Suriye ile bağlantısının koparılması amaçlanıyor. Bunun başarılması halinde Doğu Akdeniz üstünden Avrupa’ya petrol ve doğal gaz satılmasının önü kesilecek. Türkiye’nin parçalanarak küçük eyaletlere bölünmesi de öngörülüyor.”

Bu değerlendirmeler gerçekçi mi?

Yok canım, olur mu öyle şey? ABD bizim dostumuz, müttefikimiz, NATO’da omuz-omuza, yan-yanayız, bizim kötülüğümüzü, ordumuzun zayıflatılmasını ister mi hiç? Balkanlaştırmak, Saraybosna durumuna götürmek, NATO’nun Türkiye’yi işgal etme fikri çok saçma! Hele hele, Türkiye’nin eyaletlere falan bölünmesini istemesi, olacak işler değil, diyebilmeyi çok isterdim!

x   x   x

Günün çizgisi, Twitter’dan…


Tarih: 02.08.2016 Okunma: 745

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?