İngiltere'nin güneşi batıyor mu?

İsmail Hakkı CENGİZ - 28.06.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


  

mensnewsdaily.com'dan...


Bir zamanların, “üzerinde güneş batmayan imparatorluğu”!

Tabii batmazdı… Hindistan’dan Avustralya’ya, Yeni Zelanda’dan Kanada’ya kadar uçsuz bucaksız ülkelerin hâkimiydi. Şimdi bir adaya sıkışmış bir “büyük” devlet. Bu devlet asla kabuğuna sığamaz(dı)… Kıt’a Avrupa’sıyla birlik olmak onun için stratejik önemdeydi. Demokrat, entelektüel halkı bu “jeopolitiği”, bu “jeostratejik değer”i göremedi, anlayamadı. “İstemiyorum Avrupa’yı falan” dedi. 

AB’den çıkıyorlar. Tamamen yalnız kalacak, daha da küçülmüş olacaklar… Hatta kuzey bölgesi olan İskoçya da ayrılacak gibi gözüküyor. Çünkü yapılan halkoylamasında, bütün Birleşik Krallık’tan çıkan “AB’de kalalım” ortalaması %48 iken, İskoçya’dan “kalalım” yönünde çıkan oy oranı %62! İskoçlar diyorlar ki, “Birleşik Krallık’tan ayrılırız, AB’den ayrılmayız”.

Birleşik Krallık’ı oluşturan diğer ada ülkesi Kuzey İrlanda’da ise, yine AB’de kalmak yönünde %56’lık bir oy kullanıldı. Kuzey İrlanda’nın da İngiltere’den ayrılması gündemde…

Bir zamanların “üzerinde güneş batmayan” imparatorluğu şu andaki adasına bile belki tek başına sahip olamayacak! Belki adanın yarısı veya üçte ikisiyle yetinmek zorunda kalacak. Bu kadar küçük bir ülkede güneşin yüzünü görebilir misiniz?

Pek göremezsiniz!

Hava durumu bültenlerine bakın!

İngiltere’de, yaz-kış, neredeyse güneş yüzünü hiç göstermiyor. Orada yapılan spor müsabakalarını takip ettiğinizde, yağmurun göz açtırmadığını, pek çok müsabakanın, karşılaşmanın, şu yakıcı yaz günlerinde bile ertelendiğini, aynı gün içinde tamamlanamadığını görüyorsunuz.

x   x   x

AB’den ayrılma kararı, İngiltere’nin o kadar aleyhine ki, söz konusu oylama bir seçim olmadığı, Başbakan Cameron bir seçim kaybetmediği halde, engel olamamanın üzüntüsü ve sorumluluk duygusuyla “istifa” kararı aldı. Ülke bir belirsizliğe daldı. Ekonomisi ve para birimi Sterlin dalgalandı. Küresel piyasalarda İngiliz ekonomisine güven azaldı. Dünya çapındaki kredi derecelendirme kuruluşları, birbiri ardına İngiltere’nin kredi notunu düşürüyor.

İngiltere çok önemli bir istikrarsızlığın eşiğinde gibi gözüküyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, İngiltere, bir de “beşiği” olmakla övündüğü “futbol”dan büyük bir darbe yiyor… Kuzey komşusu, 330 bin nüfuslu İzlanda, 55 milyonluk İngiltere’yi 2-1 yenerek, Euro 2016’’nın dışına itiyor.

3-5 sene evveline kadar bütün takımların korkulu rüyası İngiltere Futbol Takımı “çeyrek final”i bile göremeden, “minik” bir ülke takımı tarafından eleniyor.

İngiltere’nin güneşi batıyor!

 

x   x   x

Günün çizgisi, Twitter’dan...



Tarih: 28.06.2016 Okunma: 723

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?