‘Dış güçler’ tamam da biz kendimize düşeni yapıyor muyuz?

İsmail Hakkı CENGİZ - 08.06.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Vezneciler patlamasıyla ilgili olarak bizim medyadaki haberler “resmî bülten” gibi… Hemen hemen birbiriyle aynı bilgiler, neredeyse aynı resimler…

Saldırı’yı hafif atlatanlar, çevredeki zarar gören esnaf ne düşünüyor, bunlar yok.

Hadiseden sadece 7 saat sonra haberi sitesine koyan The Guardian, hem bir video yayınladı hem de farklı resimlerle olaya şahit olan pek çok kişinin görüşüne yer verdi.

Bunlardan biri, bir şemsiye satıcısı… Elindeki kırık şemsiyeyi işaret eden seyyar satıcı patlamayı; “Ben Ankara’da iki bombalı saldırı atlattım, şimdi bir de bu… Beni bombayla aramdaki bir bina korudu. Durdurmak lâzım, korkunç.” diye anlattı.

Patlama alanının yakınındaki bir ofiste çalışan belediye yetkilisi Recep (51), “Hâlâ inanamıyorum, şoktayım. Nasıl korkmazsınız, tabii korkuyoruz.” dedi.

60 yaşındaki tekstilci, dükkânın kırık camlarını göstererek; “Bizim güvenliğimizle ilgilenen yok, hükümetimiz bir kadın kaç çocuk sahibi olmalı, onunla ilgileniyor” diye konuştu.

Çevredeki bir otelde çalışan Zêki (33), “Rus jetinin düşürülmesinden beri turist sayısız zaten düştü ancak bu bombalı saldırılar daha da kötü hale getiriyor. Dış güçler bizi zayıflatmak istiyor fakat Türkiye güçlü bir ülkedir buna izin vermeyiz.” Diye konuştu.

x   x   x

Evet, Zekî kardeş, “dış güçler” bizi bölmek zayıflatmak istiyorlar, onun için bu bombaları patlattırıyor da biz önlemek için ne yapıyoruz?

Bu bombalar cebe girecek, el kadar küçük şeyler değil ki! Tahrip gücüne bakarsan, yüzlerce kilo olmalı. Nitekim aynı gün, Muş’tan bir ton bomba yakalandığı haberi geldi. Bu kadar büyük çapta bombalar ülkeye nerelerden giriyor? Terör örgütlerine kim veriyor? Nerelerde, nasıl saklanıyor? Saldırı yapılacak şehirlere, bazen binlerce kilometre nasıl taşınıyor? Neden yakalanamıyorlar? Muş’ta yakalanan, yurtiçinde var olanın yüzde kaçı acaba?

Medya işin “dramatik” tarafını çok öne çıkarıyor ama bu can yakıcı sualler pek az soruluyor.

“Biz kendimize düşeni yapıyor muyuz?” sorgulaması hemen hiç yapılmıyor.

x   x   x

Bu arada, saldırıya uğrayan polis aracını kullanan Polis Memuru Yaşar Özden’in Sandıklılı olduğu ortaya çıktı. Saldırıda hayatını kaybedenleri rahmetle anarken, Özden’in cenazesini bugün (08.06) öğle namazını müteakip kaldıracak olan kederli ailesine ve Sandıklılı hemşerilerime başsağlığı diliyorum.

 

x   x   x  

İki Gürsu

Bursa’nın Gürsu ilçesi varmış. Dün (07 Haziran), orada bir deprem olunca haber bültenlerine düştü ve Bursa’nın böyle bir ilçesi olduğunu öğrendik.

Aynı gün, ünlü sanatçı Tanju Gürsu’nun da öldüğü haberi geldi.

Gelin de “ilahî tesadüf”e inanmayın!

Gürsululara geçmiş olsun! Tanju Gürsu’ya Allah rahmet eylesin!

 

 

x   x   x


GÜNÜN FOTOĞRAFI, YENİÇAĞ'dan...

Aynı, dünkü gibi oldu. Yazıyı bitirdim. Yeni bir patlama haberi geldi. Mardin/Midyat'tan. Resme bakın, nasıl bir bomba olduğunu hesap edin!



Tarih: 08.06.2016 Okunma: 763

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?