Erken seçimi pek seven Bahçeli, erken kurultayı hiç sevmiyor

İsmail Hakkı CENGİZ - 14.05.2016

Kahrolsun yol diye

Bu kervanı haramiye

Peşkeş edecek kılavuz*


2002’nin Temmuz'undayız. Normal seçime daha 2 seneye yakın süre var… Aaa, bibaktık, Anadolu'nun biyerlerinden, Bahçeli’nin “Kasım ayında erken seçim” çağrısı geliyor!

Hâlbuki ortada seçimlik bir durum yok… Çok uyumlu değilse de uyumsuz da sayılmayacak, Meclis’te “güçlü” bir çoğunluğu olan koalisyon hükûmeti işbaşında… Son iki yıl boyunca, ekonomik kriz dolayısıyla “kemer sıkılmış”, halkta öfke zirve yapmış, seçim için en namüsait zamandı.

Amerika’dan “ekonomi Bakanı” olarak Kemal Derviş gelmiş, istihdam, üretim için tedbirler alınmış, enflasyonla mücadele için düzenlemeler yapılmış, on yıllar boyunca halkı bunaltan enflasyon aşağı çekilmeye, halk rahatlatılmaya çalışılıyordu. Hiç olmazsa bir yıl daha beklense, iktidardakilere, ekonomik kriz dolayısıyla duyulan öfke azalacak, belki iktidar partileri puan bile kazanacaktı…

Hayır, Bahçeli beklemedi… Tam vatandaştaki öfke zirvelerdeyken, “erken seçim” dedi… “Hodri meydan” dedi.

Dediği gibi, Kasım ayında yapıldı seçim. Beklenen oldu, iktidar ortağı üç parti de “baraj”ın altında kaldı. Böylece, “hodri meydan” diyen Bahçeli de hem kendisi, hem partisi Meclis dışında kalarak boyunun ölçüsünü almış oldu.

x   x   x

Aradan 13 sene geçti…

7 Haziran seçimleri yapıldı. Herkes olgunlaştı, hadiselerden dersini aldı… Bahçeli de büyük tecrübe kazandı, falan derken… Seçimlerde, oylarını 2011 sonuçlarına göre, tam 4,5 puan, başka bir ifadeyle, yüzde 35 artıran, 80 milletvekili çıkaran MHP’nin başkanı Bahçeli, daha ilk akşamdan “erken seçim” dedi… “Hodri meydan” dedi… Bunları dediği zaman, daha 7 Haziran, 8 Haziran’a evrilmemişti.

Dedi de ne oldu?

Boyunun ölçüsünü bir kere daha aldı… Oyları baraja doğru yaklaştığı gibi, 80 vekilin de yarısını kaybetti… Belki yine “erken seçim” derdi ama konuşacak hali kalmamıştı.

O günden itibaren partililer, milliyetçiler, ülkücüler “erken kurultay” diyor…

Kurultay diyenlerin, “değişim” diyenlerin oranı yüzde 90’lara ulaşıyor…

Bahçeli “hadi buyurun, hodri meydan” diyemiyor. Öcüden korkar gibi kurultaydan korkuyor. Akla zarar engeller çıkarıyor.

Erken seçime “bayılan” Bahçeli, “erken kurultay”ı hiç beğenmiyor.

Ona “hodri meydan” diyorlar… Bahçeli ve polit büro “meydan”ı göze alamıyor.

x   x   x

UCUBE

1 Kasım sonrası Olağanüstü Kurultay talebi dolayısıyla MHP’de yaşananlar, dünya siyasî tarihine girmeye aday ibret verici olaylarla dolu. Hadiseyi, Sinan Oğan’ın kısa mesajı çok çarpıcı bir şekilde özetliyor. Yeniçağ’ın (14.05.2016) ilgili haberi şöyle:

Sinan Oğan'dan manidar tepki

MHP'nin 15 Mayıs'ta yapacağı kurultay öncesinde çıkarılan tartışmalı kararlar, genel başkan adaylarının tepkisini çekti. Yandaş medya olarak tabir edilen AKP'ye yakın kanallarda kurultay aleyhine ve Bahçeli lehine yapılan yayınlara Sinan Oğan'dan manidar bir mesaj geldi.İşte Sinan Oğan'ın o tepkisi:

"AKP'li yandaş yazar ve siyasetçiler, Saray, MİT, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanı, Gemerek ve Tosya Hakimi, Akyurt Kaymakamı, Ankara BŞ BB İ. Melih Gökçek, Ankara Valisi aklınıza gelen gelmeyen herkes MHP kongresinin içinde, bir tek Diyanet İşleri Başkanının fetvası eksik.”

-----------------------------------

*: Arif Nihat Asya

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, printerest.com'dan...



Tarih: 14.05.2016 Okunma: 708

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

İsmail Hakkı Cengiz

10.09.2015 - 07:23

Hocam, mısralarınız insana moral aşılıyor. Sağ olunuz. Selâmlar...

İsmail Hakkı Cengiz

10.09.2015 - 07:23

Hocam, mısralarınız insana moral aşılıyor. Sağ olunuz. Selâmlar...