MHP’nin zavallı yöneticileri

İsmail Hakkı CENGİZ - 01.05.2016

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Attı mı mangalda kül bırakmayan kocaman kocaman unvanlı genel başkan yardımcıları, Prof.ları, MYK üyeleri, hatta genel başkanı!

Ağızlarını açtı mı vatan, millet, bayrak, birlik, dirlik, dava, kutlu dava, ülkücülük, Türklük gibi koca koca laflar eden koltuk, affedersiniz, vatan-millet-dava “sevdalı”ları!

Sizin ne kadar bitik olduğunuzu görmek, anlamak için hiçbir göstergeye, hiçbir dış olaya ihtiyaç yoktu… 1 Kasım 2016’daki aldığınız oy, o tarihten sonraki tavrınız, tutumunuz, ettiğiniz laflar, parti içi “icraatlarınız”,

Hele hele, yıllardır en azından görüntüde, ağır sözlerle yüklendiğiniz iktidara yanaşma, yaranma çabalarınız yeterliydi.

Lâkin şimdi, hangi illerin ilçesi olduğunu hatırlamakta zorluk çektiğimiz, haritada yerini gösteremeyeceğimiz iki yerel mahkemenin verdiği karara bel bağlamakla, ne kadar zavallı, ne kadar çaresiz olduğunuzu dünya-âleme kendiniz ilân ettiniz.

Sadece zavallılığınızı değil, siyasî ahlak seviyenizin de yerlerde süründüğünü ispat ettiniz.

Bir genel başkan yardımcısı diyor ki, “Mahkeme kararlarına herkes saygı göstermeli”!

Ne güzel, ne yüksek bir fikir, “saygı” kavramına ne yüce bir davet!

Ama Ankara’da, başkentte, MHP Genel Merkezinin bulunduğu yerdeki “yetkili” mahkeme, kongre kararı verdiğinde, bu sayın genel başkan yardımcısının aklına, “Mahkeme kararına herkes saygı göstermeli” hatırlatması gelmedi.

Saygılı olmak biyana, başta genel başkan, hep bir ağızdan “kararı tanımıyoruz” diyen oligarşik kadro siz değil miydiniz?

“Kutlu” olduğuna inandığım bir “dava”nın böyle yerlerde sürünen bir hukuk davasına dönüşmesi, bunları tartışıyor olmamız, hele bunları yazmak bendenize o kadar ağır geliyor ki… Âdeta zulüm, eziyet, işkence!

Bunlara ne lüzum vardı?

Delegenin çoğunluğu kongre istiyor, buna “saygı” göstersenize!

Tamamını “genel merkez”den belirlediğiniz delegenin sizi seçmeyeceğinden niçin korkuyorsunuz? Hem tekrar seçilememek korkulacak bir şey midir? Ülkücü kadrolar içinde herkes her göreve lâyık değil midir? Neden kendinizden başka kimseyi, işgal altında tuttuğunuz makamlara layık görmüyorsunuz da sımsıkı sarıldığınız koltukları korumak için yerel mahkeme kararlarına sığınıyorsunuz?

Ülkücü kadrolar içinden, birbirinden değerli “genel başkan” adayları çıktı. Ülke çapında hareket halindeler ve etraflarında büyük kalabalıklar topluyorlar.

Siz neden partinizin ismine yakışır şekilde “hareket” halinde değilsiniz? Niye 6 aydır genel merkezden burnunuzu dahi çıkaramıyorsunuz?

Çıkın bakalım sokağa, gezin Anadolu’yu… Bakın bakalım arkanızda kaç kişi var?

Acaba, 7 genel başkan adayının biri kadar kalabalık toplayabilecek misiniz?

 

x   x   x

Günün çizgisi, Twitter’dan…



Tarih: 01.05.2016 Okunma: 720

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?