‘İNTİHAR EYLEMİ’ NASIL BİR RUH VE ZİHİN HALİYLE YAPILABİLİYOR?

İsmail Hakkı CENGİZ - 21.07.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


14 Ocak 2014 tarih ve “Hasan Sabbah efsanesi, Haşhaşiler ve bugünküler” başlıklı yazımda (http://blog.milliyet.com.tr/hasan-sabbah-efsanesi---hashasin-ler-ve-bugunkuler-/Blog/?BlogNo=444806) Hasan Sabbah’ın, “fedaileri”ni ölüme nasıl gönderdiğini incelemiştik. “Fedaileri” ölüme götüren “güdü”nün, “bağnaz bir iman” olduğunu belirtmiş, bugünkülerin de Sabbah’ın fedailerine benzer olduğunu yazmıştık.

Eksik yazmışız, daha doğrusu, bugünküleri Sabbah fedailerine benzetmekle biraz eksik yazmış, biraz da Sabbah fedailerini abartmışız!

Çünkü şimdikilerdeki “bağnaz iman”, Hasan Sabbah döneminden çok daha katı, çok daha tehlikeli, çok daha zararlı!

Sabbah döneminde, bir fedai bir kişiye suikast düzenleyebiliyordu… Hâlbuki bugünün “fedai”si kendiyle beraber, bir kitleyi paramparça edebiliyor.

Eskinin fedaisi, sadece, “ölümü göze alıyor”du… Bugünün “intihar eylemcisi” göze falan almıyor, doğrudan doğruya ölüme gidiyor ve etrafındaki kalabalığı da götürüyor.

“Eylemci”, bayramda, Irak’ta kendini gösterdi… 3 ton bombayla 120 kişinin ölümüne, yüzlerce kişinin de yaralanmasına, sakatlanmasına sebep oldu.

Bayram ertesi de Türkiye’de “eylem”e geçti: 31 ölü, 104 yaralı…

Bu rakamlara bakarak diyebiliriz ki; bugünün suikastçısı, Sabbah’ın suikastçısından 31, hatta 120 kat daha tehlikelidir… Yüzlerce yaralı ve sakat da cabası…

Böyle bir “iman” olabilir mi?

18 yaşındaki bir çocuk, bir kız, hangi ruh haliyle, hangi duygu ve düşüncelerle, kendisiyle birlikte yüzlerce insanı ölüme götürebiliyor?

Bunun dinle-imanla alâkası olabilir mi?

Bu konuda “din âlimleri”nin, Diyanet’in söyleyeceği bişey yok mu?

Şöyle derinlemesine… İşin “kökenine” inecek biçimde… Hepimizi tatmin edecek, aklında “intihar eylemcisi” olma düşüncesi olanları vazgeçirecek şekilde…

O kuvvette!

O “İMAN”da!

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, TWITTER’DAN…



Tarih: 21.07.2015 Okunma: 647

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?