TAM 4 SENE EVVEL NE DEMİŞİZ, NE OLMUŞ? YARIN NE OLUR?

İsmail Hakkı CENGİZ - 05.05.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Bundan önceki genel seçimlere giderken, 9 Mayıs 2011 tarihinde, “Bu millet aklıselim sahibiyse” başlıklı bir yazı kaleme almışız… Yazıda şu görüşlere yer vermişiz:

Saçını siyasette ve bu milletin hizmetinde ağartanlar her seçim sonrasında, milletin aklıselimle hareket ettiğini, seçim fırsatını en akılcı biçimde kullandığını söylerler.

Milletin aklıselim sahibi olduğuna bendeniz de inanmak isterim.

Sandık başında her birimiz tek tek oy kullanıyoruz. “Oy gizlidir” fakat zihinlerimizin gerisinde hepimize yön veren bir ortak aklımız da olsa gerek!

Bu ortak akıl muhtemelen her birimizin şuuraltında…

Tarihî derinliği olan, atalarımızın mirası genlerimizde…

Bu toplumun içinde yaşadıklarımız, gördüklerimiz, öğrendiklerimizin yekûnu…

Duygularımız, sezgilerimiz… Akılla kavrayamadığımız, anlayamadığımız ama ruhsal olarak algıladıklarımız… Gözle göremediğimiz ama gönül gözüyle gördüklerimiz…

Tehlikeler, kuşkular, kaygılar, korkular…

Bütün bu manevi değerlerin, duyguların toplamından oluşan bir “millî akıl” olsa gerek…

Bütün bu değerlerin sayesinde ortaya çıkan bir millî tepki, bir “refleks” olsa gerek…

Ve bir milli “sezgi” olsa gerek…

Bu akıl-refleks-sezginin müşterek ürünü “sağduyu” denilen bir şey olsa gerek!

Bunlar hakikatse, milletin aklıselimi gerçekse; millet, herhalde “hal ve gidişi, bazı tehlikeleri, birçok yanlışı görecektir!

Meselâ; tek parti iktidarının “istikrar” getirmesi yanında ağır bir baskıya, hele 10 seneyi geçebilecek bir tek parti iktidarının tehlikeli bir “dikta”ya yönelebileceğini de görecektir.

Meselâ; çok uzun süren bir tek parti iktidarında hukukun bile iktidarın emrine girebileceğini, bunun ise “adalet”in yok edilmesi anlamına geleceğini görecektir. Bu cümleden olmak üzere, her türlü delil toplandığı, Almanya’da 1 sene içinde yargılamanın bitirildiği ve Alman mahkemelerinin “asıl suçlular Türkiye’de” dediği “DENİZ FENERİ” davasında, aradan 3 sene geçtiği halde iddianamenin bile hazırlanamamış olduğunu fark edecektir.

Meselâ; KPSS’de kopya kanıtlandığı halde suçluların, nasıl olup da 1senedir ortaya çıkarıl(a)madığını… 2011 YGS’sinde ne olup bittiğinin anlaşılamadığını, işin içinde bir bit yeniği olduğunu, iktidarın örtbas çabasına giriştiğini anlayacaktır.

Meselâ; tek parti iktidarında medyanın büyük bölümünün ele geçirildiğini, bu sayede hayali projelerle halkın meşgul edilip, gerçek gündeminin sürekli saklandığını… Vatandaşın geçim sıkıntısı, işsizlik, sağlık, güvenlik meselelerine hiç girilmediğini, dert ve sıkıntılarının çözülmediğini akıl edecektir.

Ve “karar”ını “sağduyu”suyla verecektir!

(http://genelhaberler.com/yazi_goster.php?id=2677)

x   x   x

Yeni bir yoruma hiç gerek yok! Sadece, “Millet oyunu aklıselimle mi kullanmış? Böyle giderse 4 sene sonra nereye varırız?” diye sormak istiyorum!

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, Gırgır'dan, 29 Nisan 2015...



Tarih: 05.05.2015 Okunma: 712

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?