HAMLE; HEM YARMA, HEM KUŞATMA, HEM CEPHE TAARUZU ŞEKLİNDE

İsmail Hakkı CENGİZ - 29.04.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Baş etmek gayet zor!

CHP’nin, “savunma” stratejisini terk edip, “atılım” stratejisini benimsediği anlaşılıyor.

Yığınağı da iktidarın en kuvvetli olduğu alana, “ekonomi” alanına yapmış!

Ve tam zamanında, seçimlere 2 ay kala taarruza geçiyor!

Taaruzun 3 çeşidini birden kullanıyor:

İlki, en etkilisi, “Emeklilere ‘DİNÎ’ bayramlarda birer maaş ikramiye” atağı… Bu tam bir “yarma” harekâtı… 11 milyon emekli ve ailesinin asla ilgisiz kalamayacağı, seçimleri ve bayramı iple çekeceği bir hamle… O kadar etkili ki, AKP yanlısı emeklilerin bile, ele-güne karşı, cami cemaatine karşı “kaynak-maynak” derken, içten içe; “Hiç de fena değil, hatta her şeyin pahalandığı, ceplerin iyice boşaldığı şu günlerde ilaç gibi gelecek” diye düşündüğünden eminim. “Emekliye çift maaş ikramiye” atağı iktidarın hiç beklemediği anda ve yerde geliyor… Derin bir şaşkınlık yaratıyor, AKP’nin ekonomi ezberinde “derin” bir çatlak meydana getiriyor!

Buna karşılık, hükûmet, emeklilerin bir bölümüne “100 TL zam” “savunması”na başvuruyorsa da, bu, milyonlarca emeklinin ne kadar vahim bir halde olduğunu gözler önüne sermekten başka bir işe yaramıyor.

“Emekli” atağının şoku atlatılamadan, tam “cepheden” müthiş bir atak daha geliyor: “Asgarî ücret, 1500 lira olacak, net!” Asgarî, 5 milyon asgarî ücretliyi doğrudan ilgilendiriyor ve gelirleri bir buçuk katın üzerine çıkartıyor. Elbette milyonlarca çalışan kulak kesiliyor, onlar da seçim gününü iple çekmeye başlıyor. Ekonominin “bakanları”, Ali Babacan biyandan, Faruk Çelik biyandan, Mehmet Şimşek başka biyandan “kaynak da kaynak” diyor da başka bişey diyemiyorlar!

Nihayet, CHP en kuşatıcı taaruzunu; toplumun en yoksul ve zor durumdaki kesimini kucaklayacak hamlesini yapıyor: “Hiç geliri olmayana, ayda 720 TL maaş”, “Kredi borçlularının faizlerinin %80’ine af”, “ çiftçinin mazotu 1,5 liraya inecek”!

İktidarın “efsanevi ekonomisi” heryandan kuşatılmış oluyor.

Baştan, gayet pes perdeden, “kaynak nerede, kaynak nerede?” sualleri yükselse de, cevaben, “saraylar, uçaklar, lüks araçlar” soruları, hatta kendi içlerinden “israf” itirafları gelince, ağızlarını açacak halleri kalmıyor! Ezberler ve morallaer bozuluyor.

Üç yönlü ekonomik taarruzla başa çıkmanın imkânı yok!

Şaşkınlık telaşa, telaş paniğe dönüyor!

Panik, gerçekleşme ihtimali olmayan iddiaları piyasaya sürdürtüyor:

“CHP ‘GELİRSE’ Diyanet’i ve İmam Hatipleri kapatacak”!

Panik, CHP’nin gelmekte olduğunu, iktidara, kendi ağzıyla “ilân” ettiriyor!

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, GIRGIR’dan, 29 Nisan...



Tarih: 29.04.2015 Okunma: 685

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?