1000 LİRANIN ALTINDA MAAŞ ALAN BİR EMEKLİ MİSİNİZ?

İsmail Hakkı CENGİZ - 02.04.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Bilgiyi bizzat Sayın Başbakan verdi.

Salı günkü AKP Meclis grubunda konuşan Davutoğlu, “10 milyon 600 bin emekli olduğunu, bunun 6 milyondan fazlasının, bin liranın altında aylık aldığını” söyledi.

Tabii Sayın Başbakan, 10 buçuk milyon emekliyi durup dururken hatırlamadı…

Emeklileri, iktidara hatırlatan, CHP’nin “emeklilere yılda 2 maaş ikramiye” vaadi oldu.

Kılıçdaroğlu’nun noter garantili bu vaadi, “seçim gündemi”ni değiştirdi. 2 maaş ikramiye gayet somut, gayet etkili bir “proje”. Milyonlarca emeklinin bayramlarda yüzünü güldürecek bu uygulama emekiller arasında muazzam bir ilgi uyandırdı. Daha önce CHP’ye oy vermeyen yüzbinlerce emeklinin CHP’yi destekleme eğiliminde olduğu haberleri medyaya yansıdı.

Eh, hâl böyle olunca, iktidarın da bişeyler yapması, CHP’ye kaymaları önlemesi gerekiyor.

Nitekim iktidar, “karşı hamlesi”ni yaptı: Davutoğlu, “bin liradan az maaş alan 6 milyondan fazla emekliye, Temmuz ayında, seyyanen 100 lira zam yapacakları”nı açıkladı. Böylece, emeklilerin %60’tan fazlasının bin liranın altında maaş aldıkları ortaya çıktı.

Davutoğlu’nun bu açıklaması bazı sualleri akla getiriyor:

1. Madem, milyonlarca emeklinin durumu bu kadar kötü, 100 liralık zam vermek için neden Kılıçdaroğlu’nun “2 maaş” ikramiye vaadini beklediniz?

2. Bu maaşlar nasıl ve neden bu kadar güdük kaldı? 13 yıllık iktidar döneminizde niçin birazcık olsun adalet sağlayamadınız, bu maaşları düzeltmediniz? Şimdi vereceğiniz 100 lirayla iş düzelmiş, bitmiş mi olacak?     

3. Kılıçdaroğlu’nun “2 maaş ikramiye” projesi için “ek kaynak nerede?” diye soruyorsunuz? Peki,  sizin “her ay 100 lira” zam vaadiniz bir “ek kaynak” gerektirmiyor mu?  

x   x   x

2 MAAŞ İKRAMİYE YANAL KANALLARI TUTUŞTURMUŞ!

CHP’nin “2 maaş ikramiye” söylemi büyük emekli kitlesi üzerinde etkili olunca, iktidar yanlısı kanalların uykuları kaçmaya başlamış. Bunun olmazlığından dem vuruyor, Kılıçdaroğlu, bu kaynağı nereden bulacak, diye soruyorlarmış…

Tavsiyemiz:

1. Aynı soruyu “100 lira seyyanen zam” vereceğimi söyleyen Davutoğlu’na da sorar mısınız?  

2. Kendinize de bir soru yöneltin: Saraylara, uçaklara, lüks araçlara, “örtülü ödenek(ler)”e kaynak bulunuyor da, emekliye gelince mi, “kaynak” problem oluyor? 

Naçizana görüşümüz: Bu ülkede “kaynak” daima vardır.

Mesele; “kaynakları nereye harcayacağız, fukara kitlelere mi aktaracağız yoksa saraylara tanesi bin liradan bardak-tabak-çanak mı alacağız?”

 

    x   x   x

 

   GÜNÜN ÇİZGİSİ, GIRGIR’dan…


 


Tarih: 02.04.2015 Okunma: 724

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?