‘HARPTE HİLE’ RAKİPLER-DÜŞMANLAR İÇİN DE MUBAH MI?

İsmail Hakkı CENGİZ - 18.03.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Tutturmuşlar, “Harp hiledir”!

Yani, “harpte her yol meşrudur”! En başta da, “yalan-dolan”!

Tabii “harp” kavramı dar anlamından da çıkarılıyor, “siyaset” de “harp” kapsamına sokuluyor… Dolayısıyla, siyasette de her yol, yalan-dolan meşru hale geliyor! Partililer, siyaset sözcülerinin her türlü riyasını, iftirasını, hilesini hoş ve meşru görmeye, giderek, bu “değer”leri savunmaya başlıyor.

Mücadele kirleniyor, iğrenç bir hâl alıyor… Gazeteler yalan, iftira dolu manşetlerle çıkıyor, köşeler düzmece haberleri savunan iftiralarla doluyor! Ama ne gam! “Harpte” değil miyiz?

MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ

Bir de olayın öteki tarafı var… Sana meşru ve mubah olan şey “hasmın” için de geçerli olmalı, değil mi?

Bir örnek verelim, bakalım tahammül edebilecek misiniz?

Biliyorsunuz, ABD ve müttefikleri Irak’ta yüzbinlerce kişiyi öldürdü… Öldürülen insanlar için sen ne diyorsun: Masum Müslümanlar!

Amerika ne diyor: Teröristler!

Doğrusu ne?

15 Mart akşamı FİL TV’de yayınlanan, “İstilacı” adlı filmde, doğrunun bir bölümü gösteriliyor: İspanyol askerleri, Irak’ta, “teröristler”in barındığı iddia edilen bir eve baskın düzenliyor. Evdeki baba ile oğlu öldürülüyor. Olayı üstlerine rapor ediyorlar. Daha sonraki bir mayın patlamasında, biri doktor, iki İspanyol askeri yaralandığı için ülkelerine dönüyorlar. Doktor olana, devlet, bir “gizlilik belgesi” imzalatmaya çalışıyor. İşin içinde bir bit yeniği olduğunu düşünen doktor, belgeyi imzalamıyor ve gerçeğin peşine düşüyor.

“Teröristlere” baskında beraber oldukları erin yazdığı rapora ulaşıyor. Bir bakıyor ki, iki kişinin öldürüldüğü olayın raporunda, 11 kişinin “terörist” olduğu gerekçesiyle öldürüldüğü yazılmış.

Er’e, neden böyle bir rapor verdiğini soruyor… Er, cep telefonuyla “gizlice” çektiği bir videoyu gösteriyor. Bu videoda, bir Amerikan müfrezesinin, bilgi almak için 9 kişilik bir aileyi sorguladığı ve bilgi alamadığı için, çoluk-çocuk, hepsini öldürdüğü görülüyor.

Doktor, videoyu medyaya ulaştırıyor. İspanyol medyası hemen yayınlıyor ve ABD-İspanyol askerlerinin, Irak’ta “masum insanları öldürdüğünü” söylüyor.

Görüntüler üzerine, Amerika, açıklama yapıyor, “O insanlar masum değildi, teröristti”!

Bu açıklama daha baskın çıkıyor… Televizyonlar ağız değiştirip, Amerikan ağzıyla yayın yapıyor, videoyu TV’lere ulaştıran doktor, “casusluk ve ihanetten” içeri atılıyor!

“Harp hiledir” diyenler, üstelik gerçek bir “harp”te yapılan bu hileye ne diyorsunuz?

“Masum insanlar”ı, öldürdükten sonra onları “terörist”likle suçlayan Amerika’nın “hile”sini mubah ve meşru buluyor musunuz?


x   x   x

    ÇANAKKALE'NİN ÇOCUK KAHRAMANLARI, onlar hile yapmadı ama kazandılar... Mertçe!


Tarih: 18.03.2015 Okunma: 670

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?