ÖTEKİ DÜNYA KORKUSU

İsmail Hakkı CENGİZ - 21.02.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Dinin en önemli işlevi, insanları “öteki dünya”nın varlığına inandırarak bu dünyayı düzene sokmaktır.

İnsan, öteki dünyada göreceği “mükâfat” ve “ceza”ya inanacak ki burada iyi insan olsun. Öteki dünya korkusu olacak ki burada suç işlemesin: Öldürmesin, hırsızlık-yolsuzluk yapmasın, rüşvet yemesin, ölçüyü-tartıyı doğru tutsun, yalan söylemesin, kul hakkına tecavüz etmesin!

Tabii dinin emir ve yasaklarını “kitab”ından öğrenmiyoruz… Büyüklerimizden, “hoca”larımızdan, din âlimlerinden öğreniyoruz. Hâl böyle olunca, “öteki dünya korkusu”nun üzerimizde etkili olabilmesi için; büyüklerimizin, “hoca”larımızın “öteki dünya”dan korktuğunu, dinin emirlerine uyduğunu, yasaklardan kaçındığını görmemiz lâzım!

Peki, büyüklerimizde, hocalarımızda, din âlimlerimizde, devletin zirvelerinde “öteki dünya korkusu”nu görebiliyor muyuz?

Onlarda “öteki dünya korkusu” olsa, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları yüzünden istifa etmiş olan dört eski Bakana sahip çıkarlar mıydı?

Dillerinden “Allah”, “Peygamber”, “din-iman” kelimeleri düşmeyen, millete, “öteki dünya korkusu”nu telkin eden “dindar”ların; rüşveti, hırsızlığı, yolsuzluğu telin ettiklerine,

Bu konuda suçlananlara tek laf söylediklerine şahit oldunuz mu?

Her şey biyana, haşa, “Bakara-makara”, “Cuma günleri bir ayet sallıyorum” diyen eski Bakan hakkında tek laf ettiklerini duyanınız, göreniniz var mı?

Eee, hani dinin, diyanetin, Kitap’ın, Ayetlerin kutsallığı?

Sizde “Allah korkusu”, “öteki dünya korkusu” olsa bunlar için “kıyam” ederdiniz… Bunları yapanları sokağa çıkamaz hâle getirirdiniz…

Sokağa çıkamamak ne kelime, sokaklar, meydanlar onların olduğu gibi; kürsülere, sahnelere de “alkışlar” eşliğinde çıkıyorlar.

Vatandaşa telkin veren “hoca”larda, devletin zirvelerinde “öteki dünya korkusu” olduğuna dair hiçbir emare görülmeyecek ama dolmuş şoföründe, esnafta, fukara kocalarda bu korkunun olmasını bekleyeceğiz… Bu korkuyla suç işlemekten, şiddetten kaçınmalarını, milyonların “iyi insan” olmasını bekleyeceğiz!

Hocalarda olmayanın, kocalarda olmasını beklemek…

Bekleyelim, bakalım... Sonsuza dek!

x   x   x

NAMUSSUZLARA NAMUSU ÖĞRETEN KIZ!

Kahkaha düşmanı ve etekçisi,
Kadını horlayan ve kötekçisi;
Haydi şimdi konuş ‘namus bekçisi’,
Namusu korurken öldü Özgecan.

Karamanlı Nevzat DAĞLI

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, alaturka.de'den…



Tarih: 21.02.2015 Okunma: 731

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?