CHP SICAK YEMEK VEREBİLİR Mİ?

İsmail Hakkı CENGİZ - 31.01.2015

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Halk TV’de seçim vaatlerini sıralıyor… Bunlardan biri de okullarda, öğrencilere bir öğün sıcak yemek vermek…

Çok yerinde, çok elzem, çok faydalı bir proje!

Bu proje Amerika’da uzun yıllardır uygulanıyor.

Okullarda sıcak yemek vermenin iki temel sebebi var:

Birincisi; Amerika’da bile milyonlarca evde düzenli olarak yemek pişirilemiyor. Dolayısıyla milyonlarca çocuk, pek çok gün “sıcak yemek” yiyebilmekten mahrum kalıyor.

ABD Hükümeti, öğrenciler, hiç olmazsa, haftanın 5 günü düzenli olarak “sıcak yemek” yiyebilsinler,

Sağlıklı gıda alabilsinler, sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkı olsun diye, devlet okullarında her gün sıcak yemek veriyor.

Amerika’da bile durum buysa, elbette Türkiye’de böyle bir uygulamaya haydi haydi ihtiyaç var demektir.

“Sıcak yemek” uygulamasının ikinci sebebi ise; çocukları okula çekmek ve öğrencilerin okulu erken terk etmesini, bazı derslerden kaçmalarını önlemek! Yemek saatine kadar okulda kalmalarını sağlamak!

Halen, ülkemizdeki yüz binlerce çocuğun okula gitmediği, gidemediği hatırlanırsa, “sıcak yemeğin” çekiciliği, hatta zorunluluğu ve yararı kendiliğinden ortaya çıkar.

CHP’nin böyle bir projeyi düşünmesi takdire şayan!

Lâkin mesele; CHP bu vaadini gerçekleştirebilir mi, meselesi! Milleti, bunu yapabileceğine inandırabilir mi? Hatta ve hatta bu vaadini kitlelere duyurabilir mi? Çünkü muhalefet partilerinin geniş medyada yer bulabilme sıkıntısı var.

Bence, bütün bu problemleri aşmanın, sualleri müspet cevaplayabilmenin, CHP’nin “sıcak yemek” verebileceğini kanıtlamanın bir yolu var:

CHP’li belediyelerin uygulamayı hemen başlatması!

CHP’li İzmir, Aydın gibi büyük şehirlerde, ilçe belediyelerinin de katkı ve işbirliğiyle bütün il çapında, okullarda “sıcak yemek” verilebilir.

CHP’li olmayan Ankara, İstanbul gibi şehirlerde ise, CHP’li ilçe belediyeleri işe hemen koyulabilirler… Hatta bu belediyeler uygulamayı, kendi sınırlarının dışına, komşu belediye sınırları içine yayabilirler… Meselâ; Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ın yanı sıra, Kâğıthane’deki; Şişli Belediyesi, Beyoğlu’ndaki okullara “sıcak yemek” götürebilir.

Elbette belediyelerin imkânlarıyla merkezî iktidarın imkânları bir değil… Ama en azından, belediye sınırları içindeki en fakir semtlerin okullarından başlanabilir.

CHP, bunu becerebilirse, bütün millete “sıcak yemek” verebileceğini kanıtlamış, ekonominin şimdikinden daha kötü yönetilmeyeceğini göstermiş olur. Büyük puan kazanır.

 

x   x   x

KUZU, SİYASETİN TADI-TUZU

“AKP’li Prof. Kuzu: Başkanlıkla diktatörlük gelir diyenin boğazını sıkasım geliyor.”

Gırgır, 21 Ocak

Tarih: 31.01.2015 Okunma: 638

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Osman Yıldız

17.03.2014 - 17:46

İsmail bey
Bugün "Paris'te verilen alarmı gördünüz mü? Peki bizdeki aynı alarmları hatırladınız mı? Yorum yapmaya gerek var mı? Ak ile kara çok net belli değil mi? Sizi gerçekleri görmeye ve yazmaya davet ediyorum. Saygılarımla

Osman Yıldız

17.03.2014 - 17:46

İsmail bey
Bugün "Paris'te verilen alarmı gördünüz mü? Peki bizdeki aynı alarmları hatırladınız mı? Yorum yapmaya gerek var mı? Ak ile kara çok net belli değil mi? Sizi gerçekleri görmeye ve yazmaya davet ediyorum. Saygılarımla