BİZİ NEDEN KİMSE DİNLEMİYOR ACEP?

İsmail Hakkı CENGİZ - 30.09.2014

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, “IŞİD konusunda uluslararası toplumu defalarca uyarmamıza rağmen ağır davranıldı. IŞİD’in ne olduğunu anladıklarında iş işten geçmişti” diyerek, vaktiyle kimsenin bizi dinlemediğinden yakınmış.

Lâkin yine dinlemediler… Erdoğan BM’de konuşma yaparken “uluslararası toplum”un temsilcileri salondan ayrılmışlar…

Bizi niye dinlemiyorlar acep?

Aynı gün üç görüş daha ortaya atıldı:

ABD Dışişleri Bakanı Kerry dedi ki; “Vaktiyle Esad’ı devirmek uğruna IŞİD ve benzeri örgütlere destek olanlar şimdiki krize sebep oldu.”

İkinci görüş Obama’dan… Başkan BM’deki konuşmasında; “Liderlerden hesap sorulabilen bir yönetim, özgür basın ve bağımsız yargı” vurgusu yaptı… Erdoğan’ın da dinlediği bu konuşma, Türkiye açısından çok “manidar” bulundu!

Üçüncü görüş, AKP yanlısı Yenişafak gazetesi köşe yazarı Ali Bayramoğlu’ndan… Dünkü (25/9 )yazısında; “Türkiye, Esad rejimine karşı mücadele eden muhaliflere, örneğin El Nusra ve IŞİD gibi örgütlere karşı tolerans gösterdi. Esad rejimi dirençli çıktıkça bu örgütlerle kurulan sorunlu ve yanlış ilişki daha sorunlu ve yanlış hale geliyordu.”

Uluslararası toplumun Türkiye’yi dinlememesinin sebebi şu üç görüşe hak vermelerinden dolayı olabilir mi?

RESMÎ GÖRÜŞLERİMİZ DİNLENMİYOR AMA…

Mikrofonlar açıkken, açık açık konuştuklarımız, söylediklerimiz hemen hiç kaale alınmıyor… Fakat özel görüşmelerimizi, Amerika’dan Almanya’ya kadar dinlemeyen kalmamış… Demek ki dünya, özel görüşmelerimizi resmî beyanlarımızdan daha ciddi buluyor!

Eh, bu da bir değerdir!

Dinlemeye değer buluyorlar ki dinliyorlar!

KILIÇDAROĞLU’NUN RUH HALİNİ ANLADI MI ACABA?

Türkiye’deki TOBB, Ziraat Odaları gibi kurumlar toplantılarına hem iktidar hem de muhalefet liderlerini davet ediyor, birer konuşma yapmalarını da talep ediyorlar.

Bu toplantılarda daima erken gelen muhalefet liderleri olurken, konuşmaları da daima önce iktidar partisi liderleri yapıyor.

Dolayısıyla muhalefet partisi lideri, AKP liderini daima dinliyor, sıra CHP liderine gelince, AKP genel başkanı salondan ayrılmış oluyordu.

Yıllar boyunca Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın hep dinlemek zorunda kaldı, Erdoğan konuşmasını bitirince salonlardan ayrıldı. Kılıçdaroğlu Erdoğan’a hiç “doğrudan” hitap edemedi…

Şimdi, benzer şey BM genel kurulunda Erdoğan’ın başına geldi. O, başta Obama olmak üzere pek çok lideri dinlediği halde, sıra kendi konuşmasına geldiğinde salon boşaldı.

Ne hissetti acaba?

Kılıçdaroğlu’nun hislerini anlayabilmiş midir dersiniz?

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, TWITTER’DAN…


Tarih: 30.09.2014 Okunma: 689

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Doğan FİLİK

19.12.2013 - 11:22

Sayın yazar çok güzel bir yazı kaleme almışsınız sizi kutlarım,ancak son bölümüne katılmadığımı belirteyim,ANAP ve DOĞRUYOL hala varlar ve ilelebet var olacaklardır.DEMOKRAT PARTİ olarak varlığını sürdürüyorlar.SAYGILARIMLA

Doğan FİLİK

19.12.2013 - 11:22

Sayın yazar çok güzel bir yazı kaleme almışsınız sizi kutlarım,ancak son bölümüne katılmadığımı belirteyim,ANAP ve DOĞRUYOL hala varlar ve ilelebet var olacaklardır.DEMOKRAT PARTİ olarak varlığını sürdürüyorlar.SAYGILARIMLA