GAZZE ÖLÜYOR, İSLÂM ÂLEMİ KENDİ ‘ÂLEMİ’NDE!

İsmail Hakkı CENGİZ - 03.08.2014

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


İsrail, vurmaya devam ediyor… Hastaneleri, pazar yerlerini, okulları, hatta Birleşmiş Milletler’e ait binaları…

Hiçbir şey dinlemiyor… Sadece, ara sıra, “Yanlışlıkla vurduk” falan diyor, o kadar!

Gazzeliler, bilhassa çocuk ve yaşlılar, güvenli olacağını düşündükleri BM okullarına sığınıyor… Lâkin İsrail, oraları da tekrar tekrar vuruyor. Euronews’in bildirdiğine göre; “İsrail, çarşamba günü Beit Lahiya bölgesinde yaptığı roket saldırısında BM’e ait bir okulu vurdu… Çoğu çocuk 30 kişi yaralandı” (31/7)

İssam Al Attar isimli Gazzeli yaralı genç; ‘‘Oradaki tek şey uyuyan çocuklardı. Peki, suçları ne idi? Kimse bu insanları umursamıyor. Dünya duyarsızlaştı. Mısır nerede? Diğer Arap ülkeleri neden bir şey yapmıyor?” diye feryat ediyor!

Evet, ne yazık ki kimse onları umursamıyor… Birleşmiş Milletler bile, kendine yönelik saldırılar karşısında etkili bir tavır alamıyor. Kararlı bir şekilde İsrail’e dur diyemiyor.

Birleşmiş Milletlere güvenip onun okullarına sığınan fakat oralar da vurulunca, BM’den umudunu kesen Gazzeli, soydaşını, din kardeşini arıyor: Mısır nerede, diğer Arap ülkeleri nerede?

Gazzelinin aklına “Türkiye nerede?” suali gelmemiş! Biz soralım: Türkiye nerede, neden hiçbir şey yapmıyor? Gazze, seçim meydanlarında kuru sıkı atışa yarayan bir siyasî sömürü aracı mıdır?

İsrail’e karşı bir ambargo, bir caydırıcılık unsuru devreye sokulamıyor mu? Misal, ekonomik ve askerî ilişkiler askıya alınamaz mı?

Filistin’e yapabileceğiniz insanî, kültürel, iktisadî bir yardım yok mudur? Misal, Yaralılara sağlık hizmeti, çocuklara eğitim veremez, Gazze’ye insanî yardım yapamaz mıyız?

x   x   x

Gazzeli gencin sorusunu biz cevaplayalım: Sadece Mısır, sadece diğer Arap ülkeleri değil, bütün İslâm âlemi ya uyuyor, ya dindaşlarını kesmekle meşgul… İslâm âlemi kendi “âlemi”nde, azizim!

Zaten kısm-ı azâmisi de Amerikan güdümünde!

İslâm âlemi… Yani Müslümanlar!

x   x   x

GAZZE SÖZLÜĞÜ

Gazze Katliamı      : Soysuz soykırım, katil ortakdoğu

Haçlı İttifakı           : Şefaat şarz eylerken sirkatin söylem

İftar pozu               : Pişkinlik kadrajı, güldüren ağıt, sırtaran acı

GIRGIR, 23 Temmuz

 

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, TWITTER’DAN

1.jpg görüntüleniyor


Tarih: 03.08.2014 Okunma: 664

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?