İZMİR BELEDİYESİ SESİMİ DUYDU VE MÜJDELİ VAATLERDE BULUNDU

İsmail Hakkı CENGİZ - 07.06.2014

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


İzmir Büyükşehir Belediyesinden (BB) şikâyetçi olan 7 Mayıs tarihli yazım hedefine ulaştı… Yetkililer ilgilendiler ve beni Bornova Âşık Veysel Parkındaki Buz Pateni tesisine davet ettiler.

Orada, 22 Mayıs Perşembe günü, tesis müdürü Ganime Hanım’la görüştük.

Ganime Hanım, kibar, çözüm arayışında ve hemşerilere hizmet etme aşkıyla dolu bir hanımefendi…

Öncelikle, benim şikâyetçi olduğum konuyu (karşılıksız kimlik alınması) çözümledik. Artık, kendisine anahtar teslim edilmeyenlerden kimlik istenmeyecek.

İlk uygulamayı gördüm… Danışma, daha derli toplu hale getirilmiş, oraya bir kayıt defteri konmuş (daha önce dosya içindeki kâğıtlara kaydediliyordu), güvenlikçilerin danışmadaki etkinliği azaltılmış.

x   x   x

Ganime Hanım’la yarım saate yakın görüştük… Müjdeli haberler ve vaatler verdi. İzmirli hemşerilerim için madde madde sıralıyorum:

1.      Tenis kortlarındaki şikâyetleri kökten çözmek ve buradan daha çok insanın yararlanması için, İzmir BB Spor Daire Başkanlığı, kortların ücretsiz olmasını gündeme getirmiş. Bu konudaki sıkıntı, girenin bir daha çıkmayabileceği endişesi… Buna çözüm olarak, kayıt sisteminin devam etmesini, en fazla 2 saat için izin verilmesini önerdim. Böylece herkes girip çıkacağı saati bilir.

2.      Ganime Hanım, Âşık Veysel alanındaki iki tenis kortuna ilave olarak, 2 tenis kortunun daha yapılmasını araştırdıklarını söyledi. Ayrıca, sıcak havalarda, gündüz kullanılamayan tesisleri gölgelendirebilecek bir sistemi devreye sokmaya çalıştıklarını ekledi.

3.      Benim ve bir başka tenis severin önerisi üzerine, bir “çalışma duvarı” yapılması için çalıştıklarını söyledi. Benim mütalaam: “Çalışma duvarı” her halûkarda ücretsiz olacağı ve duvarın herhangi bir kortu işgal etmemesi bakımından, kortların dışında bir yerde yapılması uygun olacaktır.

4.      Müdire Hanım, tenis kortlarından daha çok kişinin yararlanabilmesi için kursların ücretsiz yapılabileceğini, hatta kursa katılacaklara raket de sağlayabileceklerini söyledi.

x   x   x

Doğrusu bu kadarını hayal bile edemezdim. Tabii çok sevindim, çok memnun oldum. Ganime Hanım’a, bunlar gerçekleşirse çok büyük bir hizmete imza atılacağını, hemşerilerimizi müthiş teşvik edeceğini, teşekkürlerimle ifade ettim.

Âşık Veysel Parkı; Bayraklı ve Bornovalıların büyük ekseriyetinin yaya olarak gelip istifade edebilecekleri çok geniş bir alan…

Burası binlerce kişiye hizmet verebilecek bir mesire... Ayrıca alandaki yürüyüş ve bisiklet yolları, spor aletli sahalar, çocuk parkları, basketbol sahaları, halı saha ve bilhassa tenis kortları büyük bir nimet…

Daha önce yazdığım gibi, Âşık Veysel’e çok yakınım… Hemen her gün görüyorum.

Elbette gelişmeleri de yakından takip edip, hemşerilere duyurmaya çalışacağım.

İzmirli olmak, bu sakin ve güzel şehirde yaşamak insana coşku veriyor.

İnsan, Allah’a şükran ve minnet hisleriyle doluyor.

Tarih: 07.06.2014 Okunma: 658

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Osman Yıldız

15.09.2013 - 15:19

Doğan bey. Yazıyı sizin yazdığınızı düşünerek heyecanla okudum. Alıntı cümlesi umudumu kırdı. 2 senedir sadece kendi aklına güvenerek ne olursa olsun mutlak doğrudan yana tavır koyacak insanlar aradım. Bulamadım. İtalyanlar bulmuşlar. Umarım bizde buluruz. Çok güzel bir gelişme Saygılarımla

Osman Yıldız

15.09.2013 - 15:19

Doğan bey. Yazıyı sizin yazdığınızı düşünerek heyecanla okudum. Alıntı cümlesi umudumu kırdı. 2 senedir sadece kendi aklına güvenerek ne olursa olsun mutlak doğrudan yana tavır koyacak insanlar aradım. Bulamadım. İtalyanlar bulmuşlar. Umarım bizde buluruz. Çok güzel bir gelişme Saygılarımla