KURTLAR VADİSİ’NİN ‘SÜREÇ’E BAKIŞI

İsmail Hakkı CENGİZ - 17.03.2013

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.




14 Mart Perşembe akşamı atv’de yayınlanan, bir önceki haftanın özetine göre;

1. “Derin devlet” bütün derinliği, genişliği ve şiddetiyle devam ediyor. İktidar, “derin devlet bitti, öldü” diyor; iktidar yanlısı kanal, “hayır büyüdü, irileşti, dirileşti” diyor!

2. “Derin devlet” içinde enine, boyuna, dikine ve derinliğine dehşet verici bir kapışma var. düzinelerce “adam” öl(dürül)üyor. Tabii olaylar derinde-yerlatında meydana geldiği için biz duymuyoruz, görmüyoruz.  

3. Bir “derin” istihbaratçıya göre; “bölgede terör örgütü kazanımlar elde etmekte”, “vatandaşlar, örgütün taleplerinin karşılandığını düşünmekte”... Aynı istihbaratçı; “Çözüm konusunda, bugüne kadar hiç böylesine iyimser olmamıştım” diye yorum yapmakta...   

4. İşte en mühimi: İstihbaratın zirvelerinden, 60 yaşlarında biri, astına “Seni iyi görmedim... Kendine dikkat et, bir muayene falan ol veya izne çık, dinlen biraz!” dediğinde, astı; “Hele, hayırlısıyla, şu ‘süreç’ bir tamamına ersin, çıkarım” deyince, yaşlı “kurt”un cevabı; “Oğuzcuğum (ismi yanlış hatırlıyor olabilirim), bu ‘süreç’ başladığında ben 30 yaşında fişek gibi bir istihbaratçıydım... Bak başımızda bir tane siyah tel kaldı mı? Bu daha çooook uzun sürer. Sen kendini ihmal etme!” cevabını verdi.

Bu cevaptan anlaşılıyor ki, “Vadi”, “süreç”ten pek ümitli değil...

Nitekim, 3’ncü maddedeki istihbaratçı da, hem “örgütün kazanımlarından” bahsetmek, hem de “iyimser olduğunu” söylemek gibi çelişkili duygu ve düşünceler içinde!

x   x   x

Nihayetinde bir TV dizisi... Bunun ne önemi var?

Önemi şurada:

atv, iktidar yanlısı medyanın en meşhuru ve en çok seyredileni...

Öte yandan, “Kurtlar Vadisi” muhalif-iktidar yanlısı, herkesin, 10 yıldır en çok takip ettiği dizi... Milletvekillerinin çoğunun bile bu diziyi seyrettiğini tahmin ediyorum.

Dizi yöneticilerinin bu “hayal ürünü yapım”ı kullanarak, siyasî mesajlar vermediğini ve insanları belli bir fikre kanalize etmediğini kim iddia edebilir?

Hatta o çok seyredilen diziyle iktidara, iktidar milletvekillerine, bürokratlara bile mesaj gönderiliyor olabilir.

Son tahlilde; çıkardığım sonuç şu:

“Vadi”dekiler “süreç”in “devletin yararına” olduğuna ikna olmamışlar...

Fakat “devletin zararına” olduğunu da düşünmüyorlar...

Arada kalmışlar... Millet çoğunluğu gibi...

Kafaları karışık!

İktidar yanlısı kanalın, “süreç” konusunda, iktidara açık destek vermemesi hayli şaşırtıcı!      

x   x   x

PAŞA

Türk’ün köylüsünde de, şehirlisinde de bu delilik vardır. Çocuklarını paşa yapmak... Çünkü bu yüksek yere ermek için iyi şanstan başka eğitim ve öğretime, bilime, erdemlere, doğuştan bazı niteliklere pek o kadar lüzum olmadığını herkes bir parça bilir ve bu rütbeye yeltenmekten kendini alamaz.

Hüseyin Rahmi GÜRPINAR

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, PENGUEN’den, 07 Mart


NOT: Resim gözükmüyorsa, firefox’tan açmayı deneyin

Tarih: 17.03.2013 Okunma: 622

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?