BİRBİRİNİ DOĞRULAYANLAR VE YALANLAYANLAR

İsmail Hakkı CENGİZ - 13.02.2013

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.



Kimi gazete “resmî açıklamalar”la yetinerek resmî gazetenin “özel”i gibi konumlandı... Kimileri de olayı didik didik etti.

13 Şubat tarihli gazetelerin manşetlerine bi bakalım:

Sabah: “Bombacılar 3 kişiydi. Bunlardan Kırmızı montlu olanı, Türkiye’ye kaçtı”!

Habertürk: “Biri kadın 3 kişi Suriye’den geldi. Bunlardan, 2’si döndü. Kırmızı kazaklı, siyah montlu olan Antakya’ya taksiyle gitti. 2 saat sonra, Yayladağ’dan Suriye’ye geçti”!

Milliyet: “CHP Hatay milletvekili Refik Eryılmaz, araçta birinin bulunduğunu, bunun da bileğinde Özgür Suriye Ordusu bilekliği olan kişi olabileceğini iddia etti. CHP’li Hurşit Güneş ise kamera kayıtlarının kendilerinden saklandığını söyledi”!

Zaman: “Üç kişi, biri Türkiye’ye, 2’si Suriye’ye kaçtı. Fabrikasyon bomba, cep telefonu düzeneğiyle uzaktan, Suriye muhalefetinin geçiş yaptığı zaman diliminde patlatıldı”!

Akşam: “Hedef, Muhalif lider Geogre Sabra ve ekibiydi. Kırmızı montlu bombacı, 40 kilo patlayıcıyı, TÜRKİYE’de tüpe bağlamış”

Vatan: “400 kiloluk TNT’nin hedefi Suriye Ulusal Konseyi başkanı Sabra idi. Yarım saatlik gecikmeyle kurtuldu”!

Yenişafak: “Hedef Şam’la görüşme kararı alan SUK başkan ve üyeleriydi. Saldırıdan kılpayı kurtulan liderler Suriye görüşmelerini iptal etti”

Cumhuriyet: Suriye’li Bakan, ‘yumuşama ve diyalog sürecinde bu bir provokasyon’ dedi. CHP’li vekiller, ‘kamera kayıtlarının kendilerinden gizlendiğini’ öne sürdü”!

Radikal: Aracın Türkiye’ye girerken tespit edilen bir görüntüsünü yayımlayıp, “Görüntü, ‘asıl hedef , aracı Türkiye’de patlatmak mıydı?’ sorusunu gündeme getirdi”

Yeniasya: “Bombanın hedefi barış görüşmeleri... SUK liderleri Esad’la görüşmeye gidiyorlardı.”

Güneş: “Kamera kayıtları AKP’lilere izlettirildi, CHP’lilere izlettirilmedi.”

Aydınlık: “Patlayan aracın, Türkiye’den Suriye’ye giden araç şeridinde park halinde olduğu gözüküyor”!

Birgün: “Cilvegözü, diyalog istemeyenlerin işi”!

Yenimesaj: “Cilvegözü’nde bit yeniği... Çok sayıda soru işareti var: 1. Türkiye’de özellikle de Gaziantep’te isyancılar çok sayıda bomba imalathanesi kurdu. Bu bombalar Suriye’ye nakledilirken mi, patlama gerçekleşti? 2. Patlamanın gerçekleştiği minibüs Suriye’ye insani yardım malzemeleri taşıyan araçların arasında yer alıyordu. Yoksa bu minibüsle isyancılara bomba yardımı mı yapılıyordu!? 3. Hükümet yanlısı Türk medyası, kamera görüntülerine göre eylemi Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın gerçekleştirdiğini, eylemcilerden ikisinin Suriye’ye, birinin ise Türkiye’ye kaçtığını ileri sürdü. Bir kere istihbarat mensupları görüntü vermez. İki, Suriyeli istihbaratçı neden Türkiye’ye kaçsın ki?”

En ayrıntılı bilgi ve sorular Yenimesaj’da... Bu sorular, bana göre de hayatî önemde...

Manşetlerde çok dikkat çeken bir hususa vurgu yapmak gerkiyor: Yenişafak, Birgün, Yeniasya ve Cumhuriyet’in manşetleri birbirini doğruluyor... Buna göre; bomba, Suriye’de taraflar arasındaki yumuşamayı ve barışa gidecek süreçte patlatılmış.

Dikkat çeken diğer bir husus ise; kamera kayıtlarında olduğu iddia edilen 3 bombacı hakkındaki “girdi, çıktı, döndü, göründü” haberlerinin birbiriyle çelişmesi ve kamuoyuna, bu kişilerin görüntülerinin verilememesi, “neden gizleniyor?” sorusunu akıllara getiriyor...

x   x   x 

MESLEK

Övmeyi meslek edinenlerin yüzlerine toprak saçınız.

Hadis

x   x   x

GÜNÜN ÇİZGİSİ, LEMAN’dan, 06 ŞUBAT


NOT: Resim gözükmüyorsa, firefox’tan açmayı deneyin

Tarih: 13.02.2013 Okunma: 626

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?