ERGENEKON DESTANI

İsmail Hakkı CENGİZ - 01.11.2012

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


“Düşmanlar, Türkleri er meydanında yenemeyeceklerini anladığından hileye başvurur ve Göktürkleri gafil avlayıp, çadırlarını basar. Büyük bir katliam gerçekleşir. Sadece İl Han’ın küçük oğlu Kayan  ve yeğeni Tukuz, eşleriyle birlikte düşmanın elinden kaçar. Vardıkları yer, geçit vermez, sarp dağlarla çevrili, verimli bir ovadır.

İçinde akar sular, pınarlar, çayırlar, meyve ağaçları, türlü avların bulunduğu bu yere gelince Tanrı’ya şükrettiler ve burada kalmağa karar verdiler. Bu yere ‘maden yeri’ anlamında ‘Ergene Kon’ dediler.

Burada bir müddet sonra nüfusları çoğaldı. Dört yüz yıl sonra kendileri ve sürüleri Ergenekon’a sığmaz oldu.

Kurultay’da, Ergenekon’dan çıkma kararına vardılar. Çıkış için tek bir geçit vardı fakat burası da demirle örtülüydü. Bir demirci ustasının fikriyle demir dağ büyük bir ateş yakılıp, devasa körüklerle harlandırılarak eritildi.

‘Börteçine’ adlı bir başbuğun liderliğinde ve bir ‘Bozkurt’un yol göstericiliğinde Ergenekon’dan çıkıp bütün dünyaya yayıldılar.” (Ziyagokalp.tk, wikipedia.org)

Ergenekon’dan çıkış günü bayram olarak kabul edildi. Nevruz’da veya 9 Mayıs tarihinde, Hakanlar, örsün üzerinde demir döverek, bayram kutlamalarını başlatır. Bu gelenek, bugün de Türk devletlerinin devlet başkanlarınca sürdürülmektedir.

x   x   x

Ergenekon Destanı, kısaca yukarıda anlatıldığı gibidir. Lâkin son beş yıldır, “Ergenekon” deyince, akla başka bir şey geliyor: Bir gizli teşkilat!

Bu teşkilat, her şeye kadir ve muktedirdir!

5 yıl önce başlayan tutuklamalarla, “örgüt”ün yüzlerce üyesi(!) hapislere doldurulduğu halde, gücünden bir şey kaybetmemiştir!

Meselâ; günümüzün “Ergenekon”u hakkında şu iddia oldukça geniş bir taraftar bulmaktadır: “PKK, vaktiyle ‘Ergenekon’ tarafından kurulmuştur ve o gün bugün onun kontrolündedir. Dolayısıyla, PKK eylemlerinden de bu postmodern Ergenekon sorumludur.”

Misâl, şu anda, KCK’lı tutukluların “açlık grevi”ni “Ergenekon” başlattı ve yönetiyor.

Bu iddiayı kafamızdan uydurmuyoruz. Söz konusu iddia, en fazla seyredilen haber kanallarından CNN Türk’te, 31 Ekim Çarşamba akşamı, Enver Aysever tarafından, Avukat Eşber Yağmurdereli’ye sual olarak tevcih edildi.

Peki, “Ergenekon” niçin böyle bir şey yapıyormuş?

AKP iktidarı yıpransın diye!

Her ne kadar, Yağmurdereli, iddianın saçma olduğunu söylese de, biz iddiayı ciddiye alıyor  ve demek ki şöyle oluyor diyoruz:

PKK’yı “Ergenekon” kontrol ediyor...

PKK, Doğu ve Güneydoğu halkının kısm-ı azamisini kontrol ediyor...

12 Eylül 2010’daki Anayasa değişikliğine Doğu-Güneydoğu halkı silme “EVET” dedi. Demek ki, “Ergenekon”, 2 sene önceki Anayasa değişikliğine “EVET” dedi.

Bitmez bu “destan”... Bu “efsane”!

x   x   x

ŞEMS-İ TEBRİZİ’NİN 40 KURALI

32. Kılavuzun daima yüreğin olsun. Omuzun üstündeki kafan değil.

Hak yolunda ilerlemek, yürek işidir, akıl işi değil.

Nefsini bilenlerden ol, silenlerden değil!

Aktaran Nevzat Dağlı... Devam edecek...

x   x   x

     GÜNÜN ÇİZGİSİ,AKŞAM'dan

        NOT: Resim gözükmüyorsa, firefox’tan açmayı deneyin.

Tarih: 01.11.2012 Okunma: 703

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?