VAHİM İDDİALAR VE YAZICIOĞLU ‘KAZA’SINA BENZERLİĞİ

İsmail Hakkı CENGİZ - 29.06.2012

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Düşürülen uçakla ilgili açıklamalarında Suriye, acaip bir şey söyledi, dedi ki: “O bölgede uçan Suriye uçağı bile olsa vururduk.”

Komşu, bize çok saçma gelen bu cümleyi niçin sarf etti?

Bunun cevabı, herkesten saklanan bir haberde gizli.

Haber, televizyon kanallarından sadece TRTHaber’de var... O da “Rus gazetesinden provokatif bir haber” şeklinde vermiş.

Detayları, Yeniçağ muhabiri Fatih Erboz’dan öğreniyoruz. Buna göre;  “10 gün önce Suriye’den Lübnan’a kaçırılan bir MIG 21 uçağı  vardı. O uçağın İsrail’e götürüldüğü,  bilgisayar şifreleri çözülen bu uçağın İncirlik’e getirildiği ve kodlarının bizim bir F-4 uçağına aktarıldığı, onun Suriye’de bir Suriye uçağı gibi algılanacağı varsayılmış ve o şekilde gönderilmiş.”

İşte, Suriye de bunu bildiği ve İsrail’den böyle bir hareket beklediği için, o bölgeyi kendi uçaklarına bile “uçuşa yasak” ilân etmiş.

Bunları Türkiye ve Meclis gündemine, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu getiriyor. Bu iddiaların doğruluğunu sorguluyor.

Genelkurmay Başkanlığı, yukarıdaki iddiada geçen “kodların bizim bir F-4 uçağına aktarıldığı”nın, “hayal mahsulü” olduğunu internet sitesinden duyurdu.

Elbette buna inanıyoruz. Fakat bir Suriye uçağının kaçırıldığı yalanlanmıyor.

x    x   x

Bölgeden bir başka CHP’li, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker de, bir süre önce yaptığı açıklamada “Suriye’de çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bomba yüklü kamyonların Türkiye’den gittiğini, Hatay’daki kamplarda bomba üretildiğini” iddia etmişti.

Bu vahim iddialara ne cevap var, ne yalanlama

x   x   x

YAZICIOĞLU OLAYIYLA BENZERLİK

Uçağımızın düştüğünün ilk bidirildiği anlarda internette geziyordum. İlk haberler aynen şöyleydi: “Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberine göre arama kurtarma çalışmaları neticesinde F-4E Phantom tipi uçakla Akdeniz'e düşen pilotlar sağ olarak kurtarıldı. Pilotların 2002 ve 2009 yıllarında Hava Harp okulundan mezun oldukları ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.”

Bu haberi, 28 Haziran günü, saat 11:33’te http://haber.gazetevatan.com/Haber/459679/1/Gundem’den kopyaladım. yani benim şu satırları yazdığım esnada, Vatan Gazetesi’nin internet sitesinde halen yayında bulunuyordu.

“Düşürülen uçak” olayı, zihnimde sürekli olarak Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter “kaza”sını çağrıştırıyor.

Nasıl çağrıştırmasın?

Her şeyden önce, Yazıcıoğlu “kaza”sında da helikopterin düştüğü ama “içindekilerin sağ olarak kurtulduğu” bildirilmişti.... Tıpkı Suriye’nin vurduğu uçakla ilgili gelen haberlerde olduğu gibi.

Soruyoruz: Pilotların sağ kurtulduğu doğru mu? Doğruysa, pilotlar nerede? Doğru değilse, bu yalanı kim uyduruyor?

Diğer bir soru; söz konusu uçak, Suriye topraklarına niçin o kadar yaklaştı?

x   x   x

Bunları düşününce ve CHP’li vekillerin iddialarına hiçbir cevap gelmeyince, halktan az değil, çok şey saklandığı hissine kapılıyorsunuz.

Geleceğinden ümidimiz yok ama yine de yetkililerden tatmin edici bir izahat bekliyoruz!

x   x   x

BAŞ

Başa geçecekler, baş olmaktan daha üstün bir değere yükselmişler mi? Yükselmişlerse, bil ki, o devlet iyi yönetilen bir devlettir. Baştakilerin böyle olmadığı yerdeyse, ne dirlik vardır, ne düzen.

Eflatun

x   x   x

GIRGIR’DAN, 20 Haziran

 

NOT: Resim görünmüyorsa firefox’tan açmayı deneyin.

Tarih: 29.06.2012 Okunma: 667

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?