2012’DE TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA NELER OLACAK?

İsmail Hakkı CENGİZ - 25.12.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Astrologlar, kişilerin, ülkelerin ve genel olarak dünyanın istikbaline baktılar...

Bunu hep yapıyorlar... Her senenin sonunda, önümüzdeki yıl neler olacağını bilmeye çalışıyorlar.

Onlara ne kadar güvenebiliriz?

Ölçü basit!

Geçen sene, 2011 için söylediklerine bakarız... Ne kadar isabetli tutturmuşlarsa, 2012 için söylediklerine de o kadar inanabiliriz.

Astrologlar; 2011’de dünyayı büyük “doğal felaketler”in beklediğini söylemişlerdi... Bunlar hem Türkiye’de hem de dünyada “seller”, “depremler”, “kazalar” şeklinde gerçekleşti.

Bununla beraber; size “2011’e damgasını vuran en önemli hadiseler nelerdi?” diye sorsam; alacağım cevap, herhalde “Kuzey Afrika ve Ortadoğu’daki ‘halk isyanları’, yönetim değişiklikleri” olurdu... Astrologlar, 2011’e girerken bunlardan hiç bahsetmemişler. Demek ki, meşhur “Arap Rüzgârı”nı hissedememişler!

X   x   x

Peki, başka hangi tahminlerde bulunmuşlar?

Biz, ntvmsnbc’nin internet sitesinda yayınlalan, Astrolog Oğuzhan Ceyhan, 2011’e ait şu öngörülerini kaydetmiştik:

“2011 yılında, Türkiye’de ekonomik anlamda ciddi bir büyüme gerçekleşecek… Ülke, yabancı yatırımcıların yatırım cennetlerinden biri haline gelecek. Nisan ve Mayıs aylarında meydana gelebilecek kısa dönemli bir durgunluk hariç, ekonomik büyümenin hızlanacağı güçlü bir yıla girdiğimizi göstermektedir.

Ocak ayında bazı kanunlarda yapılacak düzenlemeler ile birlikte önemli değişimler olacak. Bu seçim yılında, Ekim ayının ortalarından itibaren anayasamızın bazı maddelerinde ülkemiz adına kimi olumlu değişiklikler gündeme gelecek.

Üniter devlet yapımız güçlenecek. Jüpiter’in ülke horoskopunun 6. evinde hareket etmesi ile de Ağustos ayından itibaren sağlık sistemi ile ilgili köklü bir değişiklik yapılacak.”

Ne kadarı tutmuş, takdir sizin!

X   x   x

Oğuzhan Ceyhan’ın, 2012’ye ait değerlendirmelerini internette bulamadım.

Bu yıl internette, başka bir astroloğun, Susan Miller’in öngörüleri öne çıkıyor... Miller şunları söylüyor:

“2012'de Türkiye yeniden yapılanacak
* Türkiye 29 Ekim 1923 doğumlu. Akrep Burcu. 2012'nin Ekim'inde Satürn gezegeni Akrep Burcu'nu etkileyecek. Bu ‘yeniden yapılanma’ demek. Bir şeyler tamamen dağılacak, yıkılacak ve sonra yeniden inşa edilecek. Ertelenen kararlar verilecek.
* Demokratikleşme adına büyük adımlar atılacak.
* Ülke olarak çok zor bir dokuz ay geçireceksiniz. Ama sonra her şey eskisinden daha iyi olacak. Değişim hayırlı olacak. Bu söylediğim akrep burcu olan kişiler için de geçerli.

x   x   x

Tüm dünya kanlı olaylara sahne olacak

*2012'de Plüton ve Uranüs 90 derece açıyla karşı karşıya geliyor ve bu 2015'e kadar sürüyor. Bu iki gezegen asla geçinemez. Ve karşı karşıya geldikleri yıllarda dünyada büyük ve kanlı olaylar olur.

En son 1964-1966 yılları arasında karşılaşmışlardı. O yıllarda Türkiye'de neler oldu bir bakın. Mesela Amerika’da Rosa Parks ‘Ben artık otobüsün arkasında oturmayacağım’ diyerek zenci isyanını başlattı. Çok şiddet ve vahşet oldu.”

x   x   x

Dikkatinizden kaçmamıştır; Miller’in dünya hakkında söyledikleri iç karartırken, Türkiye hakkında pembe bir tablo çiziyor. Bakalım, ne kadar haklı çıkacak? Özellikle dünya hakkında söyledikleri konusunda yanılmasını ümit edelim.

Astrologların siyaset ve diplomasiyle ilgili de dikkat çekici öngörüleri var. Onlar da bir başka yazının konusu olabilir.

Tarih: 25.12.2011 Okunma: 714

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?