HALK MİLLİYETÇİLİĞE OY VERMİŞTİR

İsmail Hakkı CENGİZ - 17.06.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Evet, halk hizmete, politikalara, vaatlere… Vs. oy vermiştir… Fakat oyunu etkileyen en önemli faktör milliyetçilik olmuştur.

Çünkü doğal olarak, her millet gibi Türk milleti de milliyetçidir.

Peki, neden adında “milliyetçilik” olan partiye değil de AKP’ye oy yağmıştır?

Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi sadece söylemleriyle milliyetçidir. Bir muhalefet partisi olarak “milliyetçi icraatlar” yapacak konumda değildir. 1999-2002 arasında, iktidar ortaklığı dönemindeki icraatları kendisinden beklenen “milliyetçilik” seviyesinde olamamıştır. Bugün, o dönemde neden daha “milliyetçi” icraatlar yapamadığını anlatamamaktadır.

9 senedir iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi ise icraatlarıyla “milliyetçi” bir parti olarak algılanmaktadır.

Muhalif partiler ve bilhassa muhalif medya, AKP’nin bir Amerikan projesi olduğunu, ABD ve İsrail yanlısı siyaset güttüğünü, memlekette satmadık bir şey bırakmadığını yazıp söylüyor. Velâkin halk nasıl algılıyor?

Şöyle: Erdoğan ve AKP’nin ABD ve İsrail’in amansız karşıtı olduğunu düşünüyor. İsrail’e haddini bildirdiğini, ABD ve AB karşısında dik durduğunu, İMF ve Dünya Bankasına yüz vermediğini kabul ediyor.

Yine halk, iflah olmaz Türk düşmanları olan Ermenistan ve PKK’ya karşı da AKP iktidarının en sıkı mücadeleyi yürüttüğüne inanıyor.

Ayrıca, Türk halkı, bu iktidar döneminde sınırlarımız dışındaki Türk ve Müslümanlarla da en yakın ilişkilerin kurulduğu, yardıma muhtaç olanlara en fazla yardımın yapıldığı kanaatinde…

x   x   x

Bu milletin kahir ekseriyeti milliyetçidir.

Belki kendisini “milliyetçi” olarak tanımlamaz ama şuuraltında çok sağlam milliyetçi duygular barındırır. Zaten insanları idare eden şuurdan ziyade şuuraltıdır. Fert, yalnız kaldığında veya sandık başına gittiğinde şuuraltının baskısıyla hareket eder. Nitekim 12 Haziranda da, açıkça “milliyetçi” duygularla hareket etmiştir.

x   x   x

ERDOĞAN MİLLİYETÇİ Mİ?

Başbakan Erdoğan “milliyetçi” olduğunu öne çıkarmayabilir…

Hatta “Türk” kelimesini telaffuz etmekten bile kaçınabilir…

Bütün bunlar onun milliyetçi olmadığını göstermez… Önemli olan, millet nazarında Erdoğan’ın nasıl görüldüğüdür.

Milletvekili adaylarının açıklandığının ertesi gün… AKP’den aday yapılan, rahmetli Başbuğ’un küçük oğlu Ahmet Türkeş bir şey söyledi: Dedi ki, “En milliyetçi lider Erdoğan’dır”. Buna ne Erdoğan’dan bir itiraz geldi, ne de AKP’nin herhangi bir sözcüsünden.

Eh, bu ülkede yıllar boyu “milliyetçilik” bayrağını elinde tutan bir efsanenin oğlu birisi hakkında “milliyetçi” diyorsa elbet bir bildiği vardır! Bu bir…

Seçim kampanyasında Erdoğan, MHP ve Bahçeli’yi kastederek, sık sık, “Milliyetçilik lafla olmaz” eleştirisi getirdi. Bu iki…

x   x   x

BEN BUNU ELLİ YAPARIM

Dünkü (16 Haziran tarihli) Sabah’ın manşetine göre, seçimden birkaç gün evvel Erdoğan’a bir anket sonucu getirmişler… AKP %47 görünüyormuş. Erdoğan “ben bunu elli yaparım” demiş.

Yaptı!

Nasıl?

Hatırlayın, son günlerde ne tartışıldı? Apo’nun yakalandığı zaman niçin asılmadığı… Erdoğan, Bahçeli’ye yüklendi… “Yerinde ben olsam asardım” dedi. Bu üç…

Nihayet, Erdoğan, hakkındaki bir iddiaya cevap verdi: Bu iddia şuydu; “AKP tekrar iktidar olursa Apo’yu serbest bırakacak”.

Erdoğan çok sert ve kesin bir dille bunu reddetti ve dedi ki; “Millet bize yetki verdiği sürece Apo İmralı’dan çıkamayacaktır”. Bu da dört…

x   x   x

Habur’daki karşılama dışında (ki ondan da hızla çark edildi)  Erdoğan’ın hemen bütün icraatları “milliyetçi”, “millet için”, “millî menfaatler doğrultusunda” algılanıyor. Yukarıda saydığımız 4 madde ise seçim arefesinde onun “milliyetçiliği”nin tekrar hatırlatılarak büyük oy patlamasına yardımcı olmuştur.

x   x   x

KÜRTLERİN ÇOĞU DA TÜRK MİLLİYETÇİSİDİR

Bu seçim neticeleri Kürtlerin çoğunun da Türk milliyetçisi olduğunu kanıtlamıştır… Öyle olmasaydı; seçime iki gün kala, “Apo’yu asardım… İmralıdan asla çıkamayacak” diyen bir genel başkanın partisine Kürtlerden bu kadar fazla oy çıkar mıydı?

x   x   x

MHP’NİN ASLA BARAJ SORUNU OLMAYACAK

MHP’ye yapılan taarruzları, barajda boğulması için oynanan oyunları, kurulan tuzak ve tezgâhları hep birlikte yaşadık. Bütün bu şartlarda dahi MHP barajı fersah fersah geçmiştir. Demek ki MHP’nin barajı geçmesi için adındaki “Milliyetçi” terimi yetmektedir. Bu seçim kampanyası ve neticesi göstermiştir ki; bu milliyetçi millet MHP’yi daima yaşatacaktır.

Anlaşılmıştır ki; MHP’nin başında kim olursa olsun, yöneticileri ve milletvekili adayları nasıl belirlenirse belirlensin MHP, daima %10’un üzerinde bir oy potansiyeline sahip olacaktır.

Bir şartla: Muhalefette olması şartıyla!

Çünkü iktidar ortağı olursa, adıyla birlikte “icraatları” da hesaba katılıyor!

  

 Önceki yazılar

Tarih: 17.06.2011 Okunma: 646

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?