SES VER TÜRKİYE

İsmail Hakkı CENGİZ - 22.04.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Dün (21 Nisan), MHP İstanbul milletvekili adayları tanıtıldı. Şişli’deki Cevahir Otel’de yapılan toplantıya yoğun bir medya ilgisi vardı.

Aday tanıtım toplantısına esas damgasını vuran ise MHP’lilerin canlılığı ve heyecanı oldu. MHP camiası, 12 Haziran seçimlerini hayatî önemde görüyor. Onun için, daha önceki seçimlerle kıyaslanmayacak kadar fazla çalışıyor, başarı için gayret sarf ediyor.

Toplantıya damgasını vuran diğer husus ise MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan’ın özlü ve duygulu konuşması oldu.

Başkan şunları söyledi: “Dokuz yıllık AKP iktidarı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenliğini, Türk Milleti'nin milli birliğini, bekasını ve refahını, toplumsal huzur ve asayişimizi, çok ciddi ve ağır tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır.

Mevcut iktidarla birlikte gelir adaleti bozulmuş, bölücüler cesaret kazanmış, yolsuzluk ve yoksulluk çığırından çıkmış; taviz, boyun eğme ve teslimiyet izan sınırlarını zorlamaya başlamıştır.

Türkiye üzerinde hesapları olan mihrakların ışığını karartacak, kirli siyaset, kirli ticaret, kirli kazanç ilişkilerini sonlandıracak yegâne hareket Milliyetçi Harekettir.

Bu sebeple İstanbul'da göreve talip olmuş çok değerli Adaylarımızla yola çıkmış bulunuyoruz. Büyük Türk Milleti, milli vicdanın bu sesine kulak verecek, bu aziz milleti ve vatanı hiçbir karşılık beklemeden seven Türkiye sevdalılarının sesine mutlaka ses verecektir.”

Etrafım, bu ülkeyi hakikaten karşılıksız seven fukara fakat vakur gençlerle doluydu. Bu, insanın gözlerini yaşartacak kadar duygulu bir manzaraydı.

Toplantıda, Bahçeli’nin seçim meydanlarında dile getirdiği

“Büyük Orta Doğu Projesini ortadan kaldırmak için,

Erivan’ın, Kandil’in, Erbil’in, İmralı’nın belini kırmak için,

AKP’den hesap sormak için ses ver Türkiye” sözleri sürekli arka fon olarak verildi. Katılımcılar tempo tutarak bu sözlere iştirak etti.

x   x   x

Başkan’ın konuşmasının ardından, İstanbul’daki 85 MHP milletvekili adayının tanıtımına geçildi. 3 bölgenin adayları ayrı ayrı, en son sıradakinden başlamak üzere sahneye davet edildi.

Sahneye davet edilenlerden bir kişi eksikti… “Balyoz” davası tutuklusu Engin Alan! İstanbul 1’nci bölge, birinci sıra adayı E. Korg. Engin Alan’ın adı okununca, kendisi sahneye çıkamadı ama salondan bir alkış tufanı koptu. Katılımcılar ayağa kalktı, alkış dakikalarca sürdü.

MHP üyeleri alkışlarla da yetinmedi… Salonda “Bozkurt Engin”, “Bozkurt Engin” sözleri yankılandı. Belli ki MHP camiası Engin Alan’ın adaylığını ve MHP’liliğini gönülden benimsemiş…

x   x   x

Tanıtım bittikten sonra, sahneden inen adaylara katılımcılar büyük ilgi gösterdiler. Bütün MHP’lilerin başarı azmiyle dolu olduğu gözlerinden okunuyordu. Bu azim ve kararlılık MHP’ye siyasî tarihinin en üstün başarısını getirecektir.


Önceki yazılar

Tarih: 22.04.2011 Okunma: 622

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?