HANİ ÇETELER BİTMİŞTİ?

İsmail Hakkı CENGİZ - 17.03.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Ülkeyi 9 senedir idare eden tek parti iktidarının ileri gelenleri her fırsatta “çeteleri” bitirdiklerini söylüyorlardı.

Vakıa, birkaç çete lideri hapiste… Nitekim koalisyon döneminde de bazı çete liderleri içeri atılmıştı… Bunlardan bazıları halen hapiste…

Velâkin elebaşının hapiste olması çetenin bittiği anlamına gelmiyor… Bahis mevzuu elebaşılar, üstün yetenekli olduklarından mahpustan bile çetelerini yönetebildikleri hepimizin malumu…

Haddizatında, çeteler gerek sayılarını artırarak, gerek suç nevini çeşitlendirerek ve gerekse çeteleşme yaşını 7-8’lere düşürerek varlıklarını sürdürüyorlar. Burada, daha geçen yıl, Galata köprüsünde dilenen 5 yaşındaki bir çocuğun, ona engel olmak isteyen bir çocuk çetesi tarafından öldüresiye dövüldükten sonra, köprüden aşağı atıldığını hatırlatırım.

Evet, çeteler tam bir pervasızlıkla memleketteki hayatiyetlerini devam ettiriyorlar. Son zamanlarda kendilerinden fazla bahsedilmiyorsa, o, onların daha “ince” icra-i faaliyette bulunma kabiliyetlerindendir.

Kamuoyu önünde görülmemelerinin bir sebebi de şöhretlere yönelik vukuatların azalması olabilir. Çünkü yurt sathında o kadar fazla “hadise” cereyan ediyor ki; medya ve ahali ancak bir ünlünün başına bir şey gelirse ilgi gösteriyor.

Dört gün önce İbrahim Tatlıses gibi bir “imparator”un vurulması, çetelerin bitmek bir yana daha da güçlü ve pervasız olduklarını kanıtlıyor.

Pervasızlar, çünkü bizzat Tatlıses’in o âlemde belli bir yeri var. Kendisinin silaha meraklı olduğu ve kullandığı, bir takım olaylar dolayısıyla hakkında (Derya Tuna ve Asena’nın ayaklarından vurulması hadiselerinde) şikâyetler olduğu hafızalarda taptazedir.

Tatlıses’in diğer bir özelliği; kudretli tek parti hükümetine, bilhassa Başbakan’a yakınlığı ve ona verdiği destektir. O kadar ki, “İbo”, 3 ay sonra yapılacak seçimlerde AKP’den aday olmak istiyor. Tayyip Erdoğan’a mesaj çekecek kadar yakın. İşte, “çete” ülkede konumu bu kadar “yüksek” olan bir sanatçıya suikast düzenleyebilecek kadar cüretkârdır.

x   x   x

IRAKLILAR İBO’YU VURABİLİRLER Mİ?

Tatlıses’e yapılan suikast haberiyle, anında, bu suikastın faillerinin Irak menşeli olduğu iddiası ortaya atıldı. Bütün TV ve gazeteler 3 gün boyunca, söz birliği etmişçesine ışıldaklarını “İbo”nun Irak’taki ilişkilerine çevirdiler. Oradaki ortağı suçlandı.

Yahu, siz nerede yaşıyorsunuz?

İktidardakilerin söylediklerine inanıp da, hakikaten ülkede çetelerin bittiğini mi zannettiniz? Tatlıses vurulunca; bizde çete olmadığına göre, bu işi yapsa yapsa Iraklılar yapmıştır diye mi düşündünüz?

Şaşarım aklınıza!

Üç günün sonunda anladınız mı, bizde çok şükür(!) kâfi miktarda çete olduğunu?

Bizim çetelerin ülkedeki “rant”ı paylaştıktan sonra Avrupa’ya bile açıldığını bilmiyor musunuz? Orada bile Türk iş adamlarından haraç aldıkları, bazı ülkelerdeki uyuşturucu trafiğini düzenlediklerine dair haberleri hiç mi okumadınız?

Siz ne diyorsunuz?

Alimallah, bizim çetelerimiz ülkemize yetip de arttığı gibi, Irak’ı bile parselleme kabiliyetine sahiptirler. Türkiye’de Iraklı bir çeteye hiç hayat hakkı tanırlar mı?

x   x   x

ERKEKLER DİKKAT

16 Mart tarihli Takvim’de küçücük bir haber vardı… Küçük ama mühim… Habere göre; İsrailli model Orit Fox’un yılanı, göğsünü ısırmış!

Hal böyle olunca kimin zehirlenmesi lâzım?

Orit Fox’un, değil mi?

Tam tersi olmuş!

Yılan zehirlenmiş… Çünkü Fox’un göğüsleri “slikonlu”ymuş!

Demek ki slikon yılan zehrinden koruduğu gibi, yılanı da telef edecek kadar güçlü bir zehir içeriyor!

Tabii göğüslerine slikon taktıran tek kadın Fox değil!

Onun için dikkatli olmak lâzım. Maazallah, zehirlenip ölmek an meselesi!

 

Önceki yazılar

Tarih: 17.03.2011 Okunma: 590

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?