2011’İN FADİME’Sİ İKLİM

İsmail Hakkı CENGİZ - 09.03.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Fadime kim?

Bazıları masum bir genç kız, başka bazıları bir ajandı diyor.

Ne zamanlar masum bir genç kız veya ajandı?

1996-97’lerde…

O vakitle neredeydi?

Kendi anlattıklarına göre; önce tarikatları tek tek gezmiş… Oralarda şeyhler tarafından istismar ve taciz edilmiş… Sonra kanal kanal gezip, televizyonların akşam haberlerinde halkın zoraki konuğu oldu. TV ve gazeteler aylar boyunca “flaş haber” ve manşetlere taşıdılar.

Fadime’nin işlevi, rolü neydi?

Tarikatları, cemaatleri, “dinci” veya “dindar”ları suçlamaktı.

Bütün bunarı neden yapmıştı?

O günkü muhafazakâr Refah-yol hükümetini zora sokmak, yıpratmak için.

Nasıl yapmıştı?

Haber programlarında masaları yumruklayarak, iki gözü iki çeşme ağlayarak…

Fadime nasıl bir kadındı?

Başı sımsıkı örtülü, “dindar”, “mutaassıp” bir kadındı.

x   x   x

Aradan 14-15 sene geçti…

Hafta başından beri yine bir kadın ülkenin gündeminde, siyaseti, bilhassa ana muhalefeti sarsıyor.

Adı İklim!

Bu bayan da Fadime gibi gizemli… Bazılarına göre masum bir genç kadın, bazılarına göre bir ajan!

İktidara en sert muhalefeti yapan bir internet sitesinde “çalışıyor”muş! Geçen hafta gözaltına alındı. O vakte kadar kimse tanımıyordu. Gözaltına alınanların çoğu gibi tutuklansa belki yine kimse tanımayacaktı. Lâkin Allah’ın hikmeti, hâkim karşısına bile çıkmadan serbest bırakıldı.

İşte o andan itibaren İklim’in iklimi değişti. Fırtına, gibi, tipi gibi, bora gibi esmeye başladı. Adliyeden çıkar çıkmaz artık o bir TV yıldızıydı.

Artık İklim’in kaderi ve bizim seyredeceğimiz belli olmuştu. Önümüzdeki uzun aylar boyunca, en azından seçimlere kadar 3 ay müddetince ekranlarda İklim’i seyredecek, manşetlerde onu okuyacağız.

Medya, bilhassa yandaş medya aynen 15 sene evvel olduğu gibi gayet verimli bir maden buldu.

İklim’le Fadime arasındaki benzerlik sadece medyatik olmakla kalmıyor… Fadime gibi İklim de manşetlere ve ekrana çıkmasını “taciz” iddialarına borçlu.

Ekranlara çıkana kadar nerelerde gezdiği pek belli değil, şimdilik sadece odatv’deki “iş”ini biliyoruz. Elbette çok kısa sürede nerelerden geldiğini öğreneceğiz. Çünkü kendisi söyleyecek.

Tahminimiz şöyle: Fadime tarikatlarda gezmişti, İklim’in “lâik” mahfillerde bulunmuş olması, o çevrelerle oturup-kalkması en kuvvetli ihtimaldir.

Ne yapıyor, ne yapacak?

Kaderin cilvesi; başı sımsıkı kapalı olan mutaassıp Fadime muhafazakâr iktidarı yıpratmıştı… Bu saçları sarıya boyalı “lâik” görünümlü İklim ise çağdaş CHP muhalefetini karıştırmaya, yıpratmaya çabalayacak.

x   x   x

Görünen köy kılavuz istemez! Köşe sahipleri de günlük yazı konularını İklim’e göre, onun açıklamalarına göre belirleyecek. Ekonomi, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk… VS. konuşulmayacak, yazılmayacak.

Memlekete, millete hayırlı olsun yeni İklim!

X   x    x

İKLİM’İN ASIL AÇIKLAMASI GEREKEN

Güya iktidara muhalif bir yayın organında çalışan “gazeteci”nin öncelikli görevi iktidarın yanlışlarını görmek, onları kamuoyuna açıklamak değil midir?

Üstelik hükümet muhalifi odatv’de çalışan İklim, karalamaya çalıştığı CHP milletvekili Muharrem İnce’nin “kendisine AKP'li biri ile ilgili bir bilgi verdiğini, İnce'nin daha sonra bu kısmı doğruladığını ancak Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerini ise yalanladığını” söylüyor.

İklim bir tuhaf… Bir “AKP muhalifi” olarak onun aleyhine olan haberi halka duyurmuyor, saklıyor. Fakat İnce’nin yalanladığı CHP ile alakalı haberleri günler boyu medyaya servis ediyor.

Soruyoruz: Kendisine verilen, AKP’li biri ile ilgili haberler nedir? Kimdir bu AKP’li?

Bu sorulara cevap verecek yüreği var mı? Onda bu yürek olsa bile; onu şimdi manşetlere ve ekranlara çıkaranlar AKP’yle ilgili “bilgi”leri vermesi için İklim’e ekranları ve sayfalarını açacak yürekliliği gösterebilirler mi?

 

 Önceki yazılar

Tarih: 09.03.2011 Okunma: 600

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?