SORULARIN EN ÖNEMLİSİ

İsmail Hakkı CENGİZ - 26.01.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür


Gazetelere-televizyonlara, yazarlara-çizerlere bakarsanız dehşetli bilgiler ortaya çıkıyor. Karanlıklar aydınlanıyor, faili meçhullerin failleri bulunuyor, hesap soruluyor!

Bu hayırlı aydınlanmaya İmralı'dan Apo, Kanada'dan “Haham” Tuncay Güney “derin” bilgileriyle katkı sunuyor.

Bilgiler”, iddialar hakikaten dudak uçuklatacak cinsten!

Velâkin ortada tek somut “fail”, “isim” yok.

Ve hiçbir acar gazeteci, muhabir, yazar da “kim?” diye sorma basiretini göstermiyor?

x x x

Birkaç sene önce kaybettiğimiz Rus yazar, büyük romancı Soljenitsin, “Ağustos 1914” adlı romanının bir yerinde şunları söyler: “En önemli sorulara hep kaçamak cevaplar verilir... Soruların en önemlisine ise hiç kimse, hiçbir cevap veremez.”

Bizim problemimiz ise daha “en önemli sorular”ı sorabilecek düzeye bile gelememiş olmamızdır.

x x x

Şimdi son günlerde ortaya atılan bazı iddiaları hatırlatalımve aklımıza takılan soruları soralım...

PKK'nın İmralı'daki elebaşı bir kitap yazmış. O kitapta; “Bir askerî yetkili, savaşı trımandırmamızı istedi... Düşük yoğunluklu savaşla sizi dikkate almazlar, savaşı tırmandırın ki sizi hesaba katsınlar” demiş.

Bu doğru mu?

Sağlaması çok basit bir sorunun cevabında...

Kim?

Sana “savaşı tırmandırın” diyen askerî yetkili kim?

x x x

Apo iddialarını sürdürüyor... “Çiller'i öldürmemiz istendi!” diyor.

Soru yine çok basit!

Kim veya kimler?

Apo madem her şeyi açıklıyor, niçin kendisinden “talepte bulunanlar”ı da açıkça söylemiyor?

Söyle ki bilelim... Kimmiş o askerî yetkili, kimlermiş Çilleri öldürtmek isteyenler...

x x x

Haham” Tuncay Güney'in iddiaları ise daha şumullü ve “derin”! Güney, Takvim'deki 26 Ocak tarihli açıklamalarında bir Şikago çetesinden bahsediyor. “Küresel çete, !980 darbesinden sonra 50 yıllık planını devreye soktu. ABD, İran, İsrail, Pakistan, Türkiye bağlantılı kara para, uyuşturucu ve terör ticaretinin geliri, bu şebekenin baronlarına akmaya başladı.”

Yahu, madem bu kadar çok şey biliyorsun, Allah rızası için bir tek isim ver. Şu baronlar kimler? Hiç olmazsa Türkiye'dekilerin isimlerini ver!

Bozuk saatlerin bile günde 2 kere doğruyu gösterdiği gibi; bizim medyatik yalan yanlış saatlerin de arada doğruyu söyledikleri olmuyor değil... İşte Güney'den “küresel” doğru bir tespit: Görevini tamamlayan ASLA'nın yerine PKK devreye sokuldu.

Bu derin hakikati bilmeyen kimse yok gibidir. Peki, bunu asker-bürokrat-dışişleri-içişleri-hükümetler-MİT bilir de neden üzerine gitmez?

Sorunun çözümü için neden bu “derin hakikat” noktasından yola çıkmaz?

x x x

Yukarıda pek çok soru sorduk... Bunlara ne cevaplar verilir dersiniz? Soljenitsin'in dediği gibi hep “kaçamak” cevaplar...

x x x

HİÇ KİMSENİN, HİÇBİR CEVAP VERMEDİĞİ SORU!

Ülkede 8 seneyi aşkın bir süredir istikrarlı bir “tek parti hükümeti” var! Bu “güçlü” hükümetin her türlü karanlığın üzerine gittiği söyleniyor. Faili meçhulleri aydınlattığı, artuk faili meçhul olmadığı ileri sürülüyor. Nitekim devletin sorgulanmayan hiçbir kişisi, girilemeyen hiçbir kurumu kalmadı. “EN GİZLİ” bilinen “kozmik” odaları bile didik ddik edildi.

Daha mühimi, yıllardır herkes dinleniyor, her türlü istihbarat elde edilebiliyor... Bu şartlarda, bu iktidarın bilmediği bir şey kalmamış olması lâzım!

O vakit şu soruyu sormak hakkımız:

8 yıldır her türlü bilgi kaynağı elinde olan AKP iktidarı, karanlıkları neden aydınlatmıyor? Somut olaylara ilişkin failleri isim isim niçin ortaya koymuyor?

Hadi eski olaylardan vazgeçtik; kendi döneminde işlenen vukuatları; misâl; Hrant Dink cinayeti, misâl Muhsin Yazıcıoğlu “kaza”sını niçin çözmüyor?


Önceki yazılar

Tarih: 26.01.2011 Okunma: 573

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?