MHP VE BBP'LİLERİN 'GÜÇ BİRLİĞİ' BULUŞMASI

İsmail Hakkı CENGİZ - 24.01.2011

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür


Haziran 2011 seçimleri esas olarak MHP ile AKP arasında geçecek. Bu seçimler MHP için bir varolma yok olma mücadelesidir. Biz buna Türkiye Cumhuriyeti'nin var olma yok olma mücadelesi olarak bakıyoruz. Çünkü MHP'yi Cumhuriyetin sigortası olarak görüyoruz.

Artık sarih olarak ortaya çıkmıştır ki, AKP, elindeki bütün medya gücünü, devlet gücünü, “dinî-mistik-cemaat” gücünü kullanarak MHP'yi safdışı etmeye çalışıyor. O derece ki, 10 senedir ittifak içinde olduğu “liberal-entel”lerle ters düşme pahasına “Milliyetçi” oylara göz dikmiştir. Milliyetçi'lere göz kırpmakta, Milliyetçi oyları alabilmek için her yolu denemektedir. Milliyetçilerin hoşuna gidecek söylem ve eylemlerde bulunmaktadır.

Hedef bellidir... Öncelikle MHP, TBMM dışında kalmalıdır. Bu sayede bir taşla 2 kuş vurulacaktır...

Birincisi, MHP oyları boşa gideceğinden AKP hakettiğinden daha fazla milletvekili çıkaracaktır. Belki de Anayasa'yı tek başına değiştireceği güce ulaşacaktır.

İkincisi, MHP'siz bir meclis, AKP için dikensiz bir gülbahçesi olacaktır. Hesap budur.

Böyle bir güce ulaşan AKP'nin ülkeyi ne gibi badirelere, maceralara sürükleyeceği meçhuldür... Tehlikelidir... Muhtemelen çıkmaz, kontrolsüz bir yoldur.

Mesele bunu idrak edebilmektedir.

Çok şükür bu idrake ulaşanların sayısı gün geçtikçe artmaktadır.

Bu idrak sahiplerinin sahip çıkması ve kitleleri şuurlandırmasıyla MHP'ye planlanan “ameliyat” başarısız olacaktır.

Hatta bu şuurlanma sayesinde MHP şahlanacaktır. Memleketin kaderinde söz sahibi olacak bir siyasî güce ulaşacaktır.

Her geçen gün bu idarake ulaşmanın ve şuurlanmanın yeni bir emaresini görüyoruz.

Son olarak, 23 Ocak Pazar günü, MHP ile BBP üyeleri, "Güç Birliği'' adı altında İstanbul'da Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, Türkiye'nin 8 yıldır devletin bekası ve milletin birliği noktasında zaafa düşürüldüğünü söyleyerek, bu toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısına uyduklarını kaydetti. Kaya, "Bu parti sayın Başbuğumuzun bize emanetidir. Ana ocak burasıdır. Birleşme çağrılarının adresi de MHP'dir. Sadece BBP'lilere değil, çeşitli sebeplerden hareketin dışında kalmış arkadaşlarımıza yönelik bir çağrıdır" dedi. BBP İstanbul eski İl Başkanı İsmail Türk de, buluşmaya ilişkin, "MHP, milliyetçi dünya görüşüne sahip tabanın iltifatına mazhardır. Siyasi anlamda güç burada. Bahçeli'nin güç birliği çağrısına kayıtsız şartsız biz Türk-İslam Ülküsü'ne sahip ülkücüler olarak seçimlerde icabet edeceğiz'' değerlendirmesinde bulundu. Toplantıya, her iki partinin yeni ve eski yöneticilerinin yanı sıra, Ülkü ve Alperen ocakları, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.(Sabah, 24 Ocak 2011)

Benzer faaliyet ve toplantıların artacağı aşikardır. Milliyetçilerin, ülkenin durumu ve götürülmek iştendiği noktayı doğru teşhis edecek bir idrak düzeyinde olduklarına hiç şüphe yoktur.

Tabanda oluşan birleşmenin tepede de yankı bulacağı ve Haziran seçimlerine bütün Milliyetçilerin MHP çatısı altında, “güçbirliği” içinde gidecekleri aklın ve ülke menfaatinin gereğidir.

x x x

MEDYADAN

Başbakanın her yaptığını alkışlamak, apaçık yanlışlara dahi konjonktürel, politik vs. gerekçeler üreterek destek olmak, sözümü hiç sakınmayacağım, bir tür yalakalıktır. Başbakanın hiddetinden çekinip, hem onu hem kendilerini hem de ülkenin selametini tehlikeye sokanları, herkesin hatırlaması geren bir dize ile uyarıyorum:

Hak sillesinin sadası yoktur!

Bir vurdu mu, devası yoktur!”

İnşallah bu devasız duruma düşmeyiz!

Hidayet Şafkatli TUKSAL, StarGazete

Önceki yazılar

Tarih: 24.01.2011 Okunma: 664

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?