AKP ve PKK yokken MHP vardı

İsmail Hakkı CENGİZ - 27.12.2010

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


“Çok yoğun çalışan” kararlı ve dahi istikrarlı bir İçişleri Bakanına sahibiz.

Bu zat, İskenderun’da, 5 erimizin şehit edilmesi üzerine, hadiseyi aydınlatmak için “çok yoğun çalışıyoruz” demişti. Aradan 6 aydan fazla süre geçti… Netice? Hiç… “Yoğun çalışmaya” devam!

İçişleri Bakanı Beşir Bey, sadece “yoğun çalışmak”la kalmıyor, MHP’ye de ağır sözlerle, yoğun saldırıda bulunuyor… Diyor ki; “PKK terörü biterse MHP de biter. Ekmeği suyu bu… Bu sorun biterse kendisi de biter!”

Bir profesör olan, dünkü siyasetçi, bugünkü Bakan’a hatırlatalım ki; daha yeryüzünde PKK diye bir şey yokken MHP vardı. Yine AKP yeni kurulurken, MHP 30’ncu yılını kutluyordu.

x   x   x

Yarın PKK bitecek…

AKP de tıpkı Anap gibi bir dönem, bilemedin iki dönem sonra tarihe karışacak… Fakat MHP ilelebet yaşayacak… Büyüyerek yaşayacak. Bu dönem değilse bile 1–2 dönem sonra tek başına iktidar olacak. Yürekten inanıyoruz ki, Cumhuriyet’in 100’ncü yılına Türkiye, MHP iktidarıyla girecek.

MHP ilelebet yaşayacak… Çünkü MHP Anadolu’nun bağrından çıkmış ve milletin şuur derinliklerine kök salmış bir mefkûrenin meşalesini taşıyan partidir.

Yaşayacak çünkü gençliği var… Gittikçe sayısı artan, bilinçlenen, istikbale hazırlanan bir “ülkücü” gençliği var.

x   x   x

KÖKÜ DERİNLERDE

MHP ilelebet yaşayacak çünkü bir “dava”sı var.

Bu davaya kaynaklık eden fikriyat yüzyıllara dayanan, asırlar içinde oluşan bir ülkü… Türkçülük ülküsü. Bu ülkünün sistemli bir hale getirildiği, adının konduğu Ziya Gökalp’li yıllarda, bırakın Sayın Bakan’ın kendisini, belki dedesi bile daha doğmamıştı. Prof. Beşir Bey bunları nereden bilecek? Bizim davamızı nasıl anlayacak? Milliyetçi Hareket’in derinliğini hangi düşünce seviyesiyle değerlendirecek?

“Kürtçe köy adına jet onay veriyoruz.” şeklinde övünen bir Bakan’dan müspet ne beklenebilir ki? (Türkiye, 27 Aralık 2010)

x   x   x

TÜRK BAYRAĞINI İNDİRME TEŞEBBÜSÜ

Daha dün, bakın İstanbul’da ne oldu:  “Başakşehir’de yüzleri poşu ile sarılı yaklaşık 100 kişilik grup, taş ve sopalarla “Türk bayrağı asılı olduğu” gerekçesiyle “Karacaören Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Velibaba Cemevi”ne ardından da CHP’li Başakşehir Meclis Üyesi Ali Bakır’ın evinin de bulunduğu evlere saldırdı “Türk bayrağının indirilmesi” istendi. (Cumhuriyet, 27 Aralık 2010)

MHP’yi suçlayan, ona ağır sözlerle iftira atan Sayın Bakan bu konuda ne diyecek acaba?

x   x   x

MEHMET AKİF

Bugün, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, ebediyete intikalinin 74’ncü yıldönümü. Büyük “karakter adamı” Akif’i hürmet ve şükranla yad ediyoruz. Ruhu şad olsun.

x   x   x

AKİF’TEN

 Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak...

Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak.

 

Dünyâda inanmam, hani görsem de gözümle.

İmânı olan kimse gebermez bu ölümle:

 

His yok, hareket yok, acı yok... Leş mi kesildin?

Hayret veriyorsun bana... Sen böyle değildin.

 

Âtiyi karanlık görüvermekle apıştın?

Ümidi elinden atarak ye'se yapıştın!

 

Ye's öyle bataktır ki; düşersen boğulursun.

Ümmîde sarıl sımsıkı, seyret ne olursun!

 

Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;

Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır.

14 Mart 1913

 

Önceki yazılar

Tarih: 27.12.2010 Okunma: 703

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?