İsmail Hakkı CENGİZ - 21.12.2010

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.

2011 İŞSİZLERİN YILI OLACAK

İşsizlerin yılı olacak ama her yerde değil…

Türkiye gibi birkaç “talihli” ülkede…

Müjdeyi dün, yani Pazartesi akşamı Kanal “a” (atv değil) verdi.

Habere göre; ecnebi ekonomistler araştırmışlar ve 2011’de, işsizlerin en kolay Türkiye’de iş bulabileceklerini keşfetmişler!

Kanal “a” bu sevinçli haberi alır almaz sokağa fırlamış… Yani muhabiri ve kameramanı fırlamış ve müjdeyi, sokaklarında 3 milyon kadar işsizin dolaştığı ülkemin insanlarıyla paylaşmış.

Yıllar yılı işsizlikten bunalan ahalinin kısm-ı azamisi böyle bir müjdeye bir türlü inanamıyor ve “palavra” diyor.

Muhabir, baktı ki “palavra” diyenler gittikçe artıyor, o da haberini Ajda’nın “palavra palavra” şarkısı eşliğinde sunmaya başladı.

Lâkin ben bu müjdenin gerçekliğine inanma eğilimindeyim.

Neden derseniz?

Bir kere, bu kadar güzel bir haberi uzun senelerdir duymuyorum. Bir yıl sona erip, yeni bir seneye adım atarken, ortaya atılan kehanetler genellikle karamsar olur… Şimdi, 40 yılda bir böyle güzel, harika, şahane bir haber duymuşuz, inanmayalım mı?

İkincisi, dikkat ettiyseniz, araştırmayı ecnebiler yapmış... Biliyorsunuz, adamlar sıkı ve bilimsel yapıyor araştırmalarını… Bi bildikleri var ki, “2011’de en kolay iş bulunabilecek ülke Türkiye” diyorlar. Buna inanmayıp da kime-neye inanacağız?

Üçüncüsü, ben iflah olmaz bir iyimserim… Böyle müjdelere yürekten inanan bir yapım var. Elbette böyle milyonlarca kişi ve bilhassa memleketimin istikbali için fevkalade güzel bu habere inanacağım.

Dördüncüsü, çoook uzun süre işsizlik sıkıntısı çekmiş bir insanım. İşsizliğin ne mene bir “bunalım” olduğunu, insanı nasıl morâlman çökerttiğini herkesten iyi bilirim. Onun için böyle bir haberin gerçek olmasını bütün ruhumla temenni ederim. İşsizlerin iş sahibi olması için her gün dua ettiğim gibi, bu haberin de hakikat olması için dua ederim. Umarım, 2011 sadece işsizlerin kolay iş bulduğu bir yıl değil, işsizliğin bittiği bir yıl olur.

x   x   x

BUNLAR NASIL YALANLAR

Haber Sözcü Gazetesinden… Aynen şöyle:

“Kayseri’deki rüşvet çarkını ortaya döken Hacı Ali Hamurcu’nun avukatı Yusuf Erikel’in ifadesinden dehşet iddialar… ‘Kayseri’de bedava kömür verilen ailelerin kızları, başkan ve ekibine haber verilerek ayartılır ve kullanılır!” (21 Aralık 2010)

Yok artık!

Cumhurbaşkanı Gül’ün dürüstlüğüne kefil olduğu bir belediye başkanını hedefe oturtmuşlar, hakkında yalan üstüne yalan yazıyor, söylüyorlar!

Nitekim Pazartesi günü, İçişleri Bakanı da Yüce Meclis’in çatısı altında, Kayseri Belediye Başkanı hakkındaki iddiaların külliyen yalan olduğunu haykırdı.

Aynı konuşmasında, İçişleri Bakanı, İstanbul’daki öğrenci eylemlerinde de; polisin öğrencilere değil, öğrencilerin polislere sopayla vurduğunu söyledi. Bakana göre; öğrenciler copların tesiriyle değil, “yakancıktan” kendilerini yere atmış ve sürünmüşler…

“Yalancılar” Bakanı ve milleti kandırmaya çalışıyorlar!

Bakan yer mi?

Biz yer miyiz?

x   x   x

ÜSTATLARDAN

YENİ YILA GİRERKEN

 Şans diyorlar adına, bilmem yok mu, var mısın?

Ne bu zulüm ey şansım, sen bir canavar mısın?

Çektirdiğin yetmez mi, bu kadar barbar mısın?

 İktidardan mı sana getirmeli referans,

Yeni yıl şerefine dönsün diye kahpe şans!

 Aziz NESİN

 

Önceki yazılar

Tarih: 21.12.2010 Okunma: 609

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Kadir Sarı

13.10.2010 - 11:00

Hakikatleri dile getirmişsiniz. Mısralarınız çok çarpıcı. Tebrik ederim. İnşallah, tanıklar bu feryadı duyar. Saygıyla.

Kadir Sarı

13.10.2010 - 11:00

Hakikatleri dile getirmişsiniz. Mısralarınız çok çarpıcı. Tebrik ederim. İnşallah, tanıklar bu feryadı duyar. Saygıyla.