YAZILMAYANLAR-SÖYLENMEYENLER

İsmail Hakkı CENGİZ - 30.11.2010

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Wikileaks belgelerinde müthiş bilgiler var. Elbette bu akıl almaz bilgiler inkâr edilecek… Peki, bunların hepsi gerçek midir? Mantık süzgecimizden geçireceğiz… Ayrıca, ilave edelim ki, bu belgelerin varlığını ABD kabul etti.

Lâkin biz, herkesin verdiği haberleri değil de medyada rastlanması zor olanları vermeyi tercih ederiz. Tabii şifreli… Bununla beraber şifreleri çözmek zor değil…

İşte ilki: http://cablegate.wikileaks.org/cable/2004/01/04ANKARA348.html’de, Kürtçü, eroin kaçakçısı, mafya” olarak nitelenen ve “cinsel tercihini küçük kızlardan yana kullanan siyasetçi” sizce kim olabilir?

Bilemediniz mi? O vakit biraz daha ipucu verelim. Yanılmıyorsak, bu siyasetçi 1960 sonrası en uzun süre İçişleri Bakanlığı yapan, Özal, Erdoğan gibi “muhafazakâr lider”lerin gözdesi, vazgeçemediği “Bakan”lardan biri… Herkes onu gayet “Ak” zannediyor… Halen etkili bir politikacı…

Bildiniz siz onu!

Bir başka ziyade enteresan not… http://bit.ly/fPAH7O’de, eşine dayandırılan istihbarata göre; portresi “Allah’a inanıyor fakat ona güvenmiyor” şeklinde çizilen muhafazakâr, “imanlı” lider kim ola?

Tanıdınız mı onu?

Tanımış olmanız lâzım ya halen tanıyamayanlara bir ipucu daha verelim: Bu pek imanlı lider, “Allah tarafından Türkiye’yi yönetmek için seçildiğine inanıyor”muş!

İyi mi?

Şimdi en zor soru: Eski ABD Büyükelçisi Edelman’ın http://cablegate.wikileaks.org/cable/2004/12/04ANKARA7211.html’deki raporuna göre; AKP’den YOLSUZLUKTA İLK ÜÇ kim?

Hayli zor bir iş! İlk üçe girmek kolay mı? Üstelik bunu başaranlar, “adları”, “soyadları” son derece “haktan yana” imaj veren, “kahramanlık” çağrıştıran siyasetçiler…

Bunlardan birincisinin soyadı, partisinin adına uygun, sular seller gibi “Ak” bir politikacı… Saçını siyasette “ak”laştırdı. Memlekete polis müdürü, vali, bakan olarak çoook büyük hizmetleri olduğu söyleniyor. Neredeyse, hangi taşı kaldırsanız altından o çıkıyor. Bunu bilmemenize imkân yok… Onun için diğerine geçiyorum.

İkincisi; sadece “muhafazakâr” değil, aynı zamanda “milliyetçi” bir kahraman siyasetçimiz… Son Anayasa değişiklikleri TBMM’de oylanırken bir ara partisiyle ters düşer gibi olmuş, ardından da, “Bizim töremiz, önder uçurumdan atla derse atlamamızı gerektirir” incilerini saçmıştı.

Bu “milliyetçi-muhafazakâr” “Ak” partili, bir gün sual soran gazetecilere; “Müsaade edin yahu, Cumaya gidiyorum, namazımızı eda edelim ki belki öte dünyada yatacak yerimiz olur!” demesiyle de ünlü…

Yine bu siyasetçinin adı “Wikileas belgeleri”nin bir başka yerinde; “eski MHP’li ve her türlü avantaya açık” olarak zikrediliyor. Eh, onu da tanımışsınızdır artık.

Gelelim üçüncüye… Tanınması en zor olanı bu! Bendeniz dahi tanıyamadım… Adını ilk defa duydum. Meğer meşhur olmaya lâyıkmış… Bu siyasetçimizin soyadı, bırakın sadece kendisini, aile hatta kuşaklar boyu “dindar” bir soydan geldiğini çağrıştırıyor. Soyadındaki nitelik “ezan okuyan”lara has… Adı, araştırmalara göre, Türkiye’de en fazla kullanılan erkek ismi.

Biliyorum, bu son siyasetçiyi tanımak zor… Velâkin siz de biraz araştırın. Mamafih, onu tanımasanız da pek bir şey kaybetmiş olmazsınız.

x   x   x

ÜSTATLARDAN

Millî şuurun uyanık olduğu yerlerde yabancı unsurların borusu ötmez.

Millî şuur, bir ışıktır. Yurdu aydınlatır ve gizli köşelere sinmiş bütün akrepleri açığa çıkararak, karanlıkta iş görmelerine engel olur.

 

ATSIZ

 

Önceki yazılar

Tarih: 30.11.2010 Okunma: 591

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?