GÜRLÜYOR DA YAĞMIYOR

İsmail Hakkı CENGİZ - 03.11.2010

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Türkiye, 2 sene kadar evvel “umut olabilecek” bir “lider”le tanışmıştı. Duruşu, hitabeti, ülke sorunlarına bakış açısı, bilhassa iktisadî tahlilleriyle çözüm üretebilecek olabilecek bir “lider” görünümündeydi.

Nitekim 2007’de %2,7 oy alan Saadet Partisi’nin başına geçtikten birkaç sonra yapılan yerel seçimlerde söz konusu oranı ikiye katlamıştı.

Lâkin 29 Mart yerel seçimlerinden sonra, kendisi ve partisi bir durgunluğa girmiş gibiydi. Yerel seçim öncesi gösterdiği etkili muhalefet başarısını seçimlerden sonra gösterememişti. Bırakın muhalefet etmeyi, sanki AKP’nin stepnesi görünümü almıştı.

Tam referanduma yaklaşırken yapılan kongrede anormallikler yaşanmış, kongre ertesinde de parti içinde tatsızlık ve huzursuzluklar baş göstermişti. Nihayet Saadet’te Erbakan tarafı ağır bastığı için Genel Başkan’lıktan ve Parti’den ayrılmak zorunda kalmıştı.

Söz ettiğimiz “lider”, mâlum Numan Kurtulmuş’tur.

İşte o “lider” yeni partisini kurdu: HAS Parti… Açılımı Halkın Sesi Partisi!

Güzel fakat bu yeni ve adı gayet iddialı partinin başarı ihtimali nedir?

Lider hakikaten güven verici…

Ülke sorunlarına hâkim…

Şuuru uyanık… Ahlâklı…

Bulunduğu ortama, katıldığı programlara bir bilinç ve bilhassa fikrî bir seviye getiriyor. Meselâ diyor ki; “Muhalefet haftalardır ‘resepsiyon’u konuşuyor. Hâlbuki konuşulması gereken adalet ve gelir dağılımı bozukluğudur.”

Ve bunun gibi hakikaten kabuğa değil öze dokunuyor.

Daha başka kıymetleri de sayılabilir.

Fakat Türkiye’de siyasî başarı için bunlar yetmiyor.

Bu memlekette siyasî başarının en azından 3 temel şartı var: Birincisi, sizi destekleyen etkili bir medya olmalı. İkincisi, TBMM’de gurubunuz olmalı! Üçüncüsü gençlik teşkilatınız olmalı. Bu üçü yoksa en azından bunlardan birine sahip değilseniz, ne yazık ki akıntıya kürek çekiyorsunuz. Siyasette etkili olamıyorsunuz.

Sayın Kurtulmuş’ta bu üçünün de olmadığı görülüyor. Erbakan’la beraberken, en azından “Millî Görüş” gibi köklü bir teşkilatın, o teşkilatın gençliğinin ve sınırlı da olsa bir medyanın desteği söz konusuydu.

Kurtulmuş, yeni partisiyle ne yapabilir, meçhul!

Biz bu değerli bilim ve siyaset adamının başarılı olmasını temenni ediyoruz. Kurtulmuş gibiler ülkeye lâzım. HAS Parti’nin siyasete seviye getireceğinden eminim. Yolunun açık olmasını dilerim.

x   x   x

MİLLİYETÇİ KADINLARIN SESİ

Ankara’da, 31 Ekim günü yapılan MHP Güç Birliği Toplantısında yeni bir kadın derneğiyle tanıştık. Dernek kendisini aşağıdaki gibi tanıtıyor. Tanıtım yazısında her türlü bilgi mevcut. Fazla uzatmadan sözü derneğin açıklamalarına bırakıyor ve bütün okurları destek olmaya çağırıyorum:

“BİZ KİMİZ?

Türk Milletine mensup, yüksek öğrenim görmüş, İstanbul merkezli, çalışma hayatında aktif yer alan; Türk kadınının yaşamın her alanında başarılı bireyler olarak var oluşunu destekleyen, bu amaçla bir araya gelerek ekonomiden siyasete, sanattan hukuğa, eğitimden sağlığa kadar güncel sorunlardaki pozisyonumuzu ve bizleri diğer kadın platformlardan ayıracak olan kadim değerlerimizi belirlemeye çalışan bir kadın gurubuyuz.

Amacımız:

-         Atayurt, Orta Asya’dan yani Türkistan'dan Hoca Ahmet Yesevi ile süre gelen Anadolu’nun Türkleşmesinde önemli görevler üstlenen Anadolulu kadın erenlerin kurduğu Bacıyan-ı Rum teşkilatlarının devamı olmak.
 
-         Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğini, devletin kuruluş felsefesini Türkiye Cumhuriyetinin anayasada belirtilen değişmez ilkelerine gönülden bağlı kadınlara ulaşmak ve bu yol arkadaşlarımızla Türkiye Cumhuriyetini ebediyen çocuklarımıza miras bırakmak.
  
-         Türk kadınının sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmek, hak ve imkânlardan eşit biçimde faydalanmalarını sağlamak, bu amaçla çalışmalarda bulunmak ve stratejiler geliştirmek.
 
-         Türk milletine mensup bireyler olmanın farkındalığına sahip, dünyadaki ve ülkesindeki gelişmeleri kadın gözüyle takip eden yorumlayan ve sorunların çözümüne yönelik kadın politikaları oluşturmak
  
-         Sadece İstanbul’da kadın problemleriyle uğraşan bu problemlerin çözümüne yönelik projeler üreten ve stratejiler geliştiren 37 sivil toplum örgütü mevcuttur. Türk Milliyetçisi kadınları temsil edecek kadın örgütü bulunmadığı bir zamanda ürettiği projelerdeki özgünlük ve bu projeleri uygulamadaki başarıları ile Türkiye çapında örnek gösterilen ve örnek alınan bir sivil toplum örgütü kurmak.
 
-         Yaptığımız çalışmalarla bizleri hayırla yâd ettirecek ve utandırmayacak iz bırakan bir yaşam sürmek.
  
-         Dini ve Milli değerlerin koruyucusu Türk milletinin ilk öğretmeni olan annelerin iyi yetişmelerini ve iyi nesiller yetiştirebilmelerini sağlamak.

İstanbul’da faaliyet gösteren derneğimize, ülkemizin her köşesinde yaşayan, yüreği vatan sevgisi ile çarpan, kalbi Türk milleti için atan, içi şehitlerimiz için yanan bütün Türk kadınlarını bekliyoruz.”

İletişim Bilgileri:

Süleymaniye Caddesi, Nu: 31/1 Vezneciler-Fatih/İSTANBUL

www.alliturna.org.tr,

alliturnakadinderotmail.com


Önceki yazılar

Tarih: 03.11.2010 Okunma: 578

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?