BEYİN Ödüllendirir ve Cezalandırır

İsmail Hakkı CENGİZ - 05.05.2024

Dün, öğleden sonra, kitap okurken uykum geldi. Kitabı yanıma bıraktım, uykuya daldım. Uyandığımda saate baktım, yarım saat kadar uymuşum. Uykumda güzel rüyalar gördüm. Rüyalarım beni, 66 yaşımdan 22 yaşıma götürmüştü. Güzel, şenlikli bir düğün var. Kaybettiğim pek çok yakınım sağ, neşeyle sohbet ediyoruz. Şölen… Davetliler sofralara oturmuş… Oldukça kalabalık… Hepsi sağlıklı, genç, dinç, keyifli…

Uyandığımda kendimi neşeli, keyifli, huzurlu hissettim. Sağ tarafımda, uyumadan önce okumakta olduğum kitap duruyordu: BEYİN!

Onu okuduğum, onunla ilgilendiğim, onu öğrenmeye çalıştığım için, “beynim beni ödüllendirdi” diye düşündüm ve gülümsedim.

Evet, beyin ödüllendirir. Tabii güzel rüyalar, onun küçük, günübirlik ödülüdür. Asıl ödülü, eğer onunla ilgilenir, ona iyi bakarsak, onu kullanırsak, ömür boyu hayatımızı cennete çevirmesidir. Sağlıklı kalması, güçlü bir hafıza sağlaması, zihinsel, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak mükemmel bir hizmet vermesidir. Her türlü probleme bir çözüm yolu bulması, problemlerin çözümünü kolaylaştırmasıdır. Bize iyimserlik aşılaması, neşeli, mutlu ve doyumlu bir hayatla birlikte sağlıklı yaşlanmamızı sağlamasıdır.

Öte yandan, beyinle ilgilenmezsek, ona iyi bakmazsak da cezalandırır. Hayatımız karmaşaya döner. Problemler çözümsüz kalır. Gerilim ve hastalıklar hayatımızın bir parçası olur. Bu hastalıklardan bazıları ömür boyu bize yapışır kalır. Uzun süre kullanmamaya devam edersek, beyin der ki “Eh bana ihtiyacı yok, o vakit, devreden çıkayım, kendimi yok edeyim”! Küçülmeye, büzülmeye başlar ve anılar yavaş yavaş silinir. Unutkanlık, demans ve Alzheimer baş derdi olarak ortaya çıkar.

Beynin nasıl bir organ olduğu, ona nasıl bakılacağı, onun iş ve işlevleri, bize hizmetleri, imkân ve kabiliyetleri konusunda daha önce ayrıntılı makaleler yazdığım için sözü uzatmıyorum. İlgili yazılara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Beyni tanıdıkça ona olan hayranlığım artıyor. Müthiş… Olağanüstü… Harikulade... Paha biçilemez…

x   x   x

İLGİLİ YAZILAR

BEYİN; ZENGİNLİK, HUZUR, MUTLULUK

ÇOK UNUTKAN MISINIZ?

Alzheimer olma ihtimaliniz var mı?

MUCİZE KAFAMIZIN İÇİNDE

Mükemmel Bir SAĞLIK, Sınırsız DİNÇLİK, Kalıcı MUTLULUK ve HUZUR

UYKUSUZ, Gergin, Öfkeli, Endişeli ve Unutkan mısınız?

DERİN NEFES Uygulaması Her Derde DEVA mı?

 

[email protected]

Tarih: 05.05.2024 Okunma: 121

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?