Hayal Kırıklığı, FELAKET Değildir

İsmail Hakkı CENGİZ - 19.09.2023

AÇIKÇA İLÂN EDİYORUM başlıklı bir önceki yazım, uğradığım hayal kırıklığını anlatmak için kaleme alınmıştı. Bana, “felaket” gibi, “dünyanın sonu” gibi gelen bir hayal kırıklığı yaşıyordum.

Hayal kırıklığının felaket olmadığını, dünyanın sonu olmadığını öğrendim. Uzun, tam bir buçuk ay süren bir hayal kırıklığı duygusuydu ama bitti çok şükür. Tabii hayal kırıklığının sona ermesi, o yazıdakileri artık reddediyorum anlamına gelmiyor. Orada yazdıklarımın arkasındayım. Onlar tamamen gerçek. Orada değişiklik yok!

Bazen, hayal kırıklığını felaket gibi algılıyoruz. Oysa değil. Hayal kırıklıkları geçici… Belki, felaketler de geçici fakat felaketler daha yıkıcı oluyor ve daha uzun sürüyor. Hayal kırıklığı ise bazen birkaç saniye, bazen birkaç hafta sürer. Felaket değildir. Bizim, kendi kendimize ürettiğimiz olumsuz bir duygudur. Aynı şey başkasının başına gelse, belki hayal kırıklığı duymayacağı bir durumda biz hayal kırıklığı duyabiliriz. Tabii bisüre sonra geçer. Benimki de öyle… Geçti.

Derince düşündüğünüz vakit, hayal kırıklığının, “hayalinizi gerçekleştirmek”le ilgili olduğunu görüyorsunuz. Hayatın cilvesi işte, gerçekleşen hayaller ve hayal kırıklıkları iç içe!

Bir kitap yazdım, yayınladım ve bir hayalimi gerçekleştirdim. Fakat kitap umduğum satış rakamlarına ulaşmayınca, dost bildiklerim ilgi göstermeyince hayal kırıklığına uğradım. Burada bir anormallik var mı?

Hayır! Gayet makul, gayet adaletli… Bir hayalin gerçekleşecek, ardından bir hayal kırıklığı yaşayacaksın!

Bu çok doğal!

Bunu kabullenmeli insan!

Bunu bilmeli! Hayal kırıklığı, hayallerini gerçekleştirmenin bedeli!

Buna hazır olmalı insan!

Ne kadar çok hayalini gerçekleştirirsen, o kadar çok hayal kırıklığına uğrayacaksın!

Hayal kırıklığı, acı ve üzücü olsa da hayallerini gerçekleştirmek güzel! Çok güzel! Bu güzellikten, o güzellikleri yaşamaktan asla vaz geçmemeli insan!

x   x   x

Şimdi, bir önceki yazımın bağlantısını veriyorum. Uzun bir yazıdır. Sonuna kadar okumadan beğenmeyin, kızmayın, yargılamayın, hüküm vermeyin. Sonuna kadar okuyun önce, ondan sonra boynum kıldan ince:

AÇIKÇA İLÂN EDİYORUM

[email protected]

Tarih: 19.09.2023 Okunma: 685

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

Lütfiye Kader

21.09.2023 - 14:18

İsmail bey, Görüşlerinize katılıyorum. Çok istediğim halde bir türlü yanınıza gelmek kısmet olmadı. Dizimde menisküs yırtığı oluşmuş. Şimdi dinleniyorum. Sizin ülke için doğa için insanlık için verdiğiniz mücadeleniz çok değerli ve anlamlı. Kitap satışının düşük olması herkes için geçerli bir risktir. Ama hayallerinizin gerçekleşmesi çok değerli. Satış düşüklüğü ileride bunun değerli olmayacağı anlamına gelmez. Siz tarihe bir kitap armağan ettiniz. Mutlaka bu emeğin karşılığını alırsınız. En azından çocuklarınız ve torunlarınız için iyi bir rehber olacağına inanıyorum. Selam sevgi ve dostluğumla..

İ. Hakkı Cengiz

21.09.2023 - 18:18

Değerli Hocam, son yazıma yaptığınız yorum için çok teşekkür ederim. Rahatsızlığınız için üzüldüm. Yürekten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İşte, örnek ortada; üç aldır yazışıyor, görüşüyor, bitürlü bir araya gelemedik. Daha ne kadar süre sonra görüşebileceğimizi de bilmiyoruz. Oysa kitabı Trendyol’dan sipariş etseydiniz üç gün içinde elinizde olacaktı.