ESAD Günler, ZELENSKİ Saatler İçinde Düşecekti!

İsmail Hakkı CENGİZ - 10.03.2022

Bizim uzmanlar(!) bir kere daha çuvalladı.

Hatırlayın, Suriye karıştırılınca, bizim allame uzmanlar, Esad’ın iki hafta içinde iktidardan düşeceğini söylemişlerdi. Gördüğünüz, tanıklık ettiğiniz gibi, on bir senedir dimdik ayakta duruyor. Çünkü Rusya’yı hesaba katmamışlardı.

24 Şubat 2022 Perşembe sabahı Rusya Ukrayna’ya saldırınca, aynı gün öğleden sonra, çok seyredilen bir ekrana çıkan uzman(!), “saatler içinde Zelenski düşecek” dedi. Onu başka allameler takip etti. Zelenski düşmedi. Uzmanlar bu sefer, Rusya’nın zafiyetlerini hesaba katmamışlardı.

Bu uzmanlar, dünyanın, “eski dünya” olmadığını göremiyorlar! Derslerini iyi çalışmıyor… Hatalarından ders almıyorlar!

Saldırıdan 15 gün sonra, bugün bile hâlâ Rusya’yı her şeye hâkim hatta her şeye kâdir gören uzmanlara rastlıyoruz. Tamam, bir ayının bir sincapla dövüşünü izliyoruz belki… Tamam sincabın galip gelme ihtimali yok belki… Ama sincabın çantada keklik olmadığı da ortada… Sincabın çevik olabildiği, ayıya ciddi zararlar verebileceği de ortada…

Rusya’nın zafiyetlerini bundan önceki üç yazımızda dile getirmiştik.* Şimdi, diğer ve yeni ortaya çıkan zafiyetlerine bir bakalım:

1.RUSYA, SURİYE’DE NE KADAR HAKLIYSA, UKRAYNA’DA O KADAR HAKSIZDIR

Rusya, Suriye’ye, meşru bir devletin davetiyle gitmiştir. Orada, bir devlete baş kaldıran asilerle/teröristlerle savaşıyor. Lâkin Ukrayna’da, Suriye’dekinin tersine, meşru bir devlete karşı saldırıda bulunuyor. Bu elbette bütün dünyaya karşı elini zayıflatıyor. Bütün dünyayı, Çin dâhil, karşısında buluyor. Çin bile Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne vurgu yaptı, Ukrayna’ya insanî yardımda bulunacağını söyledi. Putin’in böyle güçlü bir tepkiyi hesaplamadığı anlaşılıyor.

2.RUS HALKININ %88’İ UKRAYNA SALDIRISINA KARŞI

Suriye’deki Rus Ordusu varlığına ses çıkarmayan dolayısıyla destekleyen Ruslar, Ukrayna saldırısına karşı ayakta… Her gün, yüzbinler sokaklarda, ağır hapis cezalarını göze alarak eylemlere katılıyor. Kendi milletinizden destek bulamayan bir harbi ne kadar sürdürebilirsiniz?

3.YAPTIRIMLAR

Amerika Birleşik Devletleri’nin öncülük ettiği yaptırımların etkisiz olacağı konuşuluyordu. Oysa Rusya’daki günlük hayatı ve Rusya’nın uluslararası ticaretini oldukça zora soktuğu ortaya çıktı. Parasının değeri anormal bir şekilde, iki hafta içinde yüzde 40’dan fazla düştü.

4.RUS SUBAYLARINA SORUŞTURMA

Putin, başsavcıyı göreve çağırıp, bazı Rus subayları hakkında soruşturma açtırmış! Sebep? Verilen emre göre, Ukrayna saldırısına, sadece profesyonel askerler katılacakmış. Fakat mecburî askerlik hizmetini yapanların hatta “acemi” erlerin bile katıldığı anlaşılmış. İşte Putin, emir dışına çıkan bu komutanlar hakkında soruşturma istemiş. Bu haberden benim çıkardığım sonuç; bir emekli istihbaratçı yarbay olduğu söylenen Putin’in ordusunu pek tanımadığı… Çünkü:

   a.Komutanların emrinde yeteri kadar profesyonel asker olsa hiç acemilere varıncaya kadar mecburî askerleri Ukrayna’ya gönderirler miydi? Çok açık ki ellerindeki kadro kifayetsiz.

   b.Saldırılar sürerken, böyle bir soruşturma bütün komuta kademesinin ve subayların moralini bozar. İnsanda savaşmak hatta itaat etmek arzusu bırakmaz. Ordunun gücü kırılır.

Bu zafiyetlere, daha önce dile getirdiklerimizi de ekleyin! Görüldüğü gibi, Rusya ve Rus ordusu her şeye kadir bir güç değil!

------------------------------      

(*): 1. Suriye ve Kudüs Bağlamında Ukrayna İşgali: https://www.genelhaberler.com/kose/oku/7460

2. PUTİN ve RUSYA’nın Çöküşü: https://www.genelhaberler.com/kose/oku/7464

3. RUSYA’NIN KABUSLARI: https://www.genelhaberler.com/kose/oku/7464

[email protected]

Tarih: 10.03.2022 Okunma: 639

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?