“ALLAH’ın On Pulunu Bekleyedursun On Kul”

İsmail Hakkı CENGİZ - 06.06.2021

“Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.

Kurt yapmaz bu taksimi, kuzulara şah olsa…”

Bu mısralarda ifadesini bulan korkunç gelir dağılımı adaletsizliğini, 70 sene kadar evvel, Necip Fazıl dile getiriyor.

Bu dehşetli mısraları, şimdi, dijital dünyamızda, videoları milyonlarca kişi tarafından seyredilen Sedat Peker hatırlatıyor!

Demek 70 senede pek fazla bişey değişmemiş, adaletsiz taksim sürüyor.

Gelir dağılımı o kadar adaletsiz, o kadar korkunç, vicdanları o kadar sızlatıyor ki aslında, gelir dağılımından aldığı pay gayet iyi gözüken Sedat Peker’i bile isyan ettiriyor!

Peker, Üstat Necip Fazıl’ın yukarıdaki mısralarını birkaç gün arayla, iki kez, üstüne basa basa, altını çize çize okudu.

Mayıs ayı başından beri, ülke gündemine bomba gibi düşen videolar, yüzlerce yorumcu-analizci tarafından didik didik edildiği, sadece içerikler değil, arka plandaki, ön taraftaki nesneler açıklandığı, manâlandırıldığı halde; başlıkta verdiğim mısralara kimsenin dikkat çektiğine şahit olmadım! Mısralardaki acı ve katı gerçeği kimse kâle-kaleme almıyor!

Oysa kıyamet bundan kopuyor:

Kıyametin sebebi; adaletsiz taksim!

Adaletsiz taksimin, sadece bir tezahüründen söz edeceğim ve resmini vereceğim:


Bu fotoğraf 4 Haziran 2021 Cuma günü çekildi. Fotoğraftaki, ATIK TOPLAMA torbası altında ezilen çocuğu yakından gördüm. Hem de iki gün üst üste… Dikkatle baktım. Ancak 12-13 yaşlarında gözüküyor.

Daha vahimini de gördüm: O resmi çekmeden 3 saat kadar evvel, İstanbul’un aynı semtinde, başka bir mahallede daha küçük bir çocuğu, yine atık toplama torbasını sürüklerken gördüm. 11-12 yaşlarındaydı. Bir yokuşu tırmanmaya çalışıyordu. Arabayı çıkaramıyordu. İmdadına genç bir vatandaş yetişti. O duyarlı, merhametli, vicdan sahibi gencin yardımıyla atık arabasını yokuşta sürükleyebildi.

Tabii felaket, bu bahsettiğim iki çocuktan ibaret değil! Atık toplama ve başka ağır işlerde çalıştırılan binlerce, belki yüzbinlerce çocuk var. Sıcak aile yuvalarında, akranlarıyla oyun alanlarında ve eğitim kurumlarında olması gereken bu çocukların ağır yükleri, sırtlandıkları sorumluluk, vicdanları yaralayan içler acısı görüntüleri, “Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul” isyanının, tokat gibi canlı ifadesi değil de ne?

Başka söze, başka örneğe ihtiyaç var mı?

x   x   x

TAVSİYE

https://www.youtube.com/watch?v=DLdJj8G8eew

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN MÜSLÜMANLAR

Tarih: 06.06.2021 Okunma: 657

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?

özgür deniz

06.06.2021 - 16:56

Bir örgüt mensubu (((!!!))) gibi konuşmuşsunuz saygıdeğer paşam ama hangi örgüt (((:))) olduğunu gerçekten bilmiyorum. VATAN BÖLÜNMEZ, BAYRAK İNMEZ, EZAN SUSMAZ. iki dize çok güzel izah ediyor zaten her şeyi ve defaatle de yazdım aynı mevzuda bu yüzden detaya girmeyecem. tüm kalbimle bilincimle içtenliğimle samimiyetimle sonsuz teşekkürler saygıdeğer paşam saygıdeğer ağabey. derin saygılar selamlar. birgün kuşkusuz ezilenlerde gülecekler. ezilenelr birleşirlerse önderler olacaklar. kutsal vaattir bu bendeniz demiyorum. YAŞASIN UYUTULMAYAN, ALDATILMAYAN, KANDIRILMAYAN ONURLU İNSANLAR! YAŞASIN AKLINI KULLANAN BİLİNÇLİ ŞUURLU BÜYÜK İNSANLAR! YAŞASIN SOSYAL ADALET! YAŞASIN BÜYÜK İNSANLIK DEVRİMİ!

İ. Hakkı Cengiz

06.06.2021 - 17:55

Evet, örgüt: Dokuz kula bir pul taksimine itiraz edenler örgütü! Bu vesileyle Üstat Necip Fazıl’ı rahmetle anıyorum. İlgin ve destekleyen, umut aşılayan yorumun için çok teşekkür ederim. Gönülden selamlar...