“TÜRKİYE İÇİN JEOPOLİTİK ROTA”

İsmail Hakkı CENGİZ - 29.09.2019

Oy gizli, haber kutsal, yorum hürdür.


Ezber bozan, ufuk açan, ufkun ötesini gösteren müthiş bir kitap, “Türkiye İçin Jeopolitik Rota*”. Yazarı E. Tümamiral Soner Polat kendisini gerçekten fevkalade iyi yetiştirmiş, “derya” gibi birikimli bir deniz subayı…

Kitapta, ülkenin başta insan, bütün kaynakları, zayıf ve kuvvetli tarafları, mazisi, bugünü ve yarını incelenmiş… Değerlendirmeler; çok yönlü bakış açılarıyla, çok şuurlu bir zihinsel çalışmayla, gayet düzgün bir Türkçeyle sunulmuş.

Türkiye’nin, bölgenin ve dünyanın jeopolitiği derinlemesine ve genişlemesine işlenmiş, tahlil edilmiş. Düşünce, öneri ve tahliller haritalarla desteklenmiş, açık ve anlaşılır hale getirilmiş.

Ülkemizin, bölgemizin ve dünyanın siyasetine, ekonomisine jeostrateji ve jeopolitik konularına ilgi duyan herkesin okuması gereken bir eser. Okunduktan sonra tekrar tekrar dönülerek müracaat edilecek bir başucu kitabı.

Kitapta; iktidarın, medyanın hatta muhalefetin dile getirmediği, getiremediği acı ve “acıtıcı” gerçekleri bulacaksınız. Öte yandan, yine kitapta, ülkenin eşsiz zenginlikleri, büyük potansiyeli ve dolayısıyla “parlak istikbali”ne ilişkin ümit ve moral verici bilgi ve analizler var.

251 sayfalık kitabın sadece önsözünden iki paragrafı alarak, eserin ne kadar hayatî değerde bir inceleme olduğunu göstermek isterim:

“Amerikalı ve Rus jeopolitik uzmanları aralarında tartışsalar da bir konuda uzlaşıyorlar: Batı, jeopolitik yasaları merkeze koyduğu için Soğuk Savaş’ı kazandı. SSCB ise ideolojik yaklaşımları öne çıkardığı için tek kurşun atmadan çöktü.

Türkiye’de öylesine inanılmaz olaylara tanık oluyoruz ki, sıradan yurttaş bile geminin kayalıklara doğru sürüklendiğini hissediyor. Mevcut jeopolitik denklemle bu badireleri atlatamayız. Gelecek nesilleri güven içinde refah ve mutlulukla buluşturmak istiyorsak, yeni bir jeopolitik rota çizmeliyiz. Bunu başaramazsak, Japonya’da hırçın kayalıklarda paramparça olan gemimiz Ertuğrul’un akıbetini yaşarız”.

Kitabın, neredeyse her sayfası, üzerinde ciddiyetle tartışılması gereken fikir ve önerilerle dolu… Türkiye için çizilen “rota” üzerinde dikkatle durulmaya ve düşünülmeye değer!

Bu harikulade kitabı, bana hediye eden, kıymetli ağabeyim,  Vatan Partisi Buca İlçe Başkanı Zafer Masalcı’ya çok teşekkür ederim.

Eseri kitapçılarda bulabileceğiniz gibi; Ulusal Kanal’ın online pazarlama hattından da satın alabilirsiniz. Kitap, Vatan Partisi il ve ilçe teşkilatlarından da temin edilebilir.

 ----------------------

(*): Türkiye İçin Jeopolitik Rota, Kaynak Yayınları, 2015

Tarih: 29.09.2019 Okunma: 541

YORUMLAR

Yorumunuzu ekleyin.

İsim: *

E-posta Adresiniz: *

* (E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.)

Yorum: *

Güvenlik Sorusu:
Türkiye'nin başkenti neresidir?