Şirketlerin 14 Şubatla Bitmeyen Aşkı

EURONEWS

Şubat ayı, 14. yüzyıldan beri aşk ayı olarak bilinir ancak teknoloji, aşk ve romantizm işini başka bir şekle sokuyor. Büyük markalar milyarlar kazanmaya hazırlanıyor.

The Exchange’in bu bölümünde milyarlarca dolarlık Sevgililer Günü sektörüne odaklanıyoruz. Şubat ayı, 14. yüzyıldan beri aşk ayı olarak bilinir ancak teknoloji, romantizm işini başka bir şekle sokuyor. Lüks otel grubu Four Seasons'ın Avrupa Başkanı Adrian Messerli, büyük markaların eski gelenekleri en son dijital yeniliklerle birleştirerek müşterileri nasıl etkilediklerini anlattı.

Romantizm işinde patlama yaşanıyor

Araştırma şirketi IPSOS MORI'ye göre partneri olan yetişkinlerin yarısından fazlası (%55) Sevgililer Günü'nü kutlamayı planlıyor. Bu özel günün en çok popüler olduğu ülke ise tüm çiftlerin dörtte üçünün (%75) kutladığı Amerika Birleşik Devletleri. Gösterilen bu büyük ilgi devasa miktarda paraya dönüşüyor. Aşk işi, Avrupa'da da hızla büyüyor. Birleşik Krallık, Fransa ve İspanya'daki çiftlerin yarısından fazlası (%51) da genellikle alışverişe ve kutlamalara katılıyor. 

Kaynak: https://www.ipsos.com/sites/default/files/ct/news/documents/2022-02/Valentines-Day-around-the-world-2022%20.pdf

Tarih: 16.02.2024 Okunma: 94