Kadıköy Belediyesi Feneryolu’nu unuttu mu?

GENEL HABERLER


29 Eylül 2020 tarihinde, “Feneryolu Trafiğe Kapalı” başlığı ile Kadıköy Beledisi ekiplerinin bu sokaktaki “kanal imalat çalışmaları”nı duyurmuştuk.

O haberimizde, ekiplerin hızlı bir çalışma yaptıklarını, yağmur altında bile çalışmalarını sürdürdüklerine dikkatleri çekmiştik.

Evet, süratle kanal işlerini bitirdiler. Fakat yolun asfaltlanmasını tamamlamadılar. Yaklaşık 2 aydır FENERYOLU SOKAĞI delik-deşik vaziyette. Yağmur mevsimi başladı ve o delik-deşik çukurlara su doluyor… Çamurlu su! Feneryolu sokağı, Minibüs Yolu adı verilen Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ni FENERYOLU Marmaray İstasyonu’na bağlayan, geliş-gidişli ve yoğun trafik akışı olan bir yol.

Yağmurlu havalarda, o delik-deşik çukurlara dolan çamurlu sular araç tekerlekleriyle yayaların üzerine sıçrıyor. Kaldırımlarda yürümek eziyet haline geliyor.


Öte yandan, Feneryolu’nu kesen diğer sokaklardaki bağlantı kavşaklarının bulunduğu noktalar da berbat durumda. Meselâ resimde gördüğünüz, GEDİKLİ Sokağı’nın Feneryolu Sokağı’yla kesiştiği nokta iyice çukurlaşmış, oradan her geçen aracın altı yere vuruyor. Araçlar mahvoluyor. Vakıa, biz bu resmi çektikten sonra, oraya bir miktar asfalt dökülerek yol düzeltilmiş ama geçici bir düzelme olmuş. Eğer yol sağlam bir şekilde yapılmazsa, çok kısa sürede berbat haline dönecek.

Mahalle sakinlerinin beklentisi, kış daha fazla bastırmadan yolun düzgün bir şekilde asfaltlanıp, Kadıköy’e, İstanbul’a ve Feneryolu’na yakışır hale getirilmesi!


Tarih: 06.11.2020 Okunma: 1164