Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya : Ben 50 yıldır böyle bir şey görmedim.

Polatlı İstiklal


Polatlı’da cumartesi öğlen saatlerinde vatandaşlarda büyük bir paniğe ve korkuya sebep olan kum fırtınası meydana geldi. Şehrin tümünde etkili olan fırtına merkez ve kırsal mahallelerde bir çok noktada tahribata sebep oldu. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya kum fırtınasının gerçekleştiği ilk andan itibaren kurduğu kriz masası ile sahaya indi.


Cumartesi saat 15.00 sularında ilçemizde toz fırtınası meydana geldi. Fırtına nedeniyle gökyüzü karanlığa büründü. Toz bulutu nedeniyle zifiri karanlıkta kalan Polatlı’nın bazı yerlerinde elektrik ve telefon hatlarının kesildiği öğrenildi. Öte yandan, ev ve araçların toz içinde kaldığı, sert rüzgârların estiği görüldü. Polatlı’nın dört bir yanında tahrip olan alanlarda çalışmalara başlayan Polatlı Belediyesi ekipleri şehrin her yerine ulaşmaya devam ediyor. Şehir merkezinde tahrip olan tüm alanlara müdahale eden Polatlı Belediyesi Ekipleri, fırtınadan etkilenen kırsal mahallelerde mevsimlik tarım işçilerine çadır ve gıda yardımında bulunuyor. Tüm Mahalle Muhtarları’na telefonla ulaşan Polatlı Belediyesi Kriz Masası Ekipleri tahribatlar hakkında şehrin dört bir yanından bilgi almayı sürdürüyor.

MHP Ankara Milletvekili Sadir Durmaz incelemelerde bulundu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadir Durmaz olayın ilk saatlerinde Polatlı’ya gelerek Polatlı Kaymakamı Murat Bulacak ve Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ile birlikte Kocahacılı ve Beşköprü Mahalleleri’nde incelemelerde bulundu. Türkiye’nin tüm ekranlarında katıldığı canlı yayınlarla kamuoyuna olay yerinden bilgi veren Başkan Yıldızkaya süreci yakından takip ediyor. Ekranlardan yaraları birlikte saracağız mesajı veren Başkan Yıldızkaya acil müdahale ekipleri ile birlikte Polatlı’nın dört bir yanını ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yıldızkaya : “Tedbir alınması noktasında vatandaşlarımızı uyardık”

İlçemizde yaşanan bu doğa olayının ardından Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ulusal medya kanallarına canlı bağlandı. Olayla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Yıldızkaya, “Ben 50 yıldır böyle bir şey görmedim” diyerek vatandaşları evde kalmaları konusunda uyardı.

Belediye Başkan  Mürsel Yıldızkaya ulusal kanlarlın Canlı Yayınına bağlanarak şehrimizde meydana gelen kum fırtınası dolayısı ile açıklamalarda bulundu.  Yıldızkaya açıklamalarında şunları söyledi: “ Anında çöktü, hiç beklenmedik bir anda çöktü. Ama şu anda sakinledi. Hava karardı, sanki gece gibi oldu. Tedbir alınması noktasında vatandaşlarımızı uyardık. Vatandaşlarımızı evlerinde olmaya, kapalı mekanlarda bulunmaya, şiddetli yağış gelebilir diye uyardık. AFAD’da bölgede çalışma yapılıyor. İlk defa böyle bir şey yaşadık Polatlı’da.

“Yıldırım düşmesi sonrasında oluşan yangınlar söndürüldü”

50 yıldır Polatlı’da böyle bir şey görmedim. Ben bütün vatandaşlarıma evlerinde kalmalarını, kapı pencerelerini kapatmalarını öneriyorum. Tedbirli olmakta fayda var. Şu ana kadar bize ulaşmış kötü bir haber yok. Birkaç tane yıldırım düşmesi sonrasında oluşan yangın vardı, söndürüldü” dedi.

Tarih: 14.09.2020 Okunma: 1368