Maske Konusunda Çocuklar Büyüklere Örnek Oldu

GENEL HABERLER

GÖZTEPE-İSTANBUL

Normalleşmeye başladığımız şu günlerde, sokağa maskeyle çıkılıyor. Alışveriş merkezlerine, işyerlerine maskeyle giriliyor. Cadde ve sokaklarda maskeyle yürüyoruz. Bununla beraber, pek çok yetişkinin maske takmayı ihmal ettiği, elinde gezdirdiği veya çenesine indirdiği göze çarpıyor. büyükleriyle beraber dışarıya çıkan çocukların ise maske konusunda taviz vermedikleri, önlemleri gevşetmedikleri, ağız ve burunlarını tam olarak kapattıkları gözleniyor. Çocuklar, bu konuda büyüklerine örnek oldular.

MESAFEYE YETERİ KADAR DİKKAT EDİLMİYOR

Salgından korunmanın en hayatî tedbirlerinden olan "sosyal mesafe"yi koruma konusunda vatandaşların çok dikkatli olmadıkları görülüyor. Gerek cadde ve sokaklarda yürürken, gerkse alışveriş merkezlerinde vatandaşlar birbirlerine hiç salgın yokmuş gibi yaklaşabildikleri dikkat çekiyor.

Son günlerde, ölüm vakalarının azalmasına rağmen, hastalığa yakalananların sayısında yüzde yüzlere ulaşan artış yetkilileri endişelendirirken, Sağlık Bakanlığı, gerek maske takma, gerekse ve özellikle "mesafe"yi koruma konusunda vatandaşları uyarıyor.


Tarih: 15.06.2020 Okunma: 1283