Profesör Yusuf Halaçoğlu BALYAZDER’i Ziyaret Etti

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

Tarih profesörü, eski Türk Tarih Kurumu Başkanı ve Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, dün, Konak’taki Uluslararası Balkan Yazarları Derneği (BALYAZDER) Genel Merkezi’ni ziyaret etti.

Halaçoğlu’nu, Konak’ta, BALYAZDER Başkanı Mustafa Serbest ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Derneğe, öğle saatlerinde gelen ve iki saat kadar kalan Halaçoğlu, dernek üyelerinin ve o sırada derneği ziyaret eden İzmir Çevre Gönüllüleri (İZÇEP)’nin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İki saat boyunca, çaylar eşliğinde, samimi ve derin bir sohbet gerçekleştirildi. Üyeler, akıllarına takılan soruları sordu, Yusuf Halaçoğlu cevapladı. Birçok konu aydınlığa kavuşturuldu. Türkiye’nin en yetkin tarih ilim insanlarından biri olan Halaçoğlu’na sorulan soruların sonu gelmedi. Tabii Hoca’nın vakti sınırlıydı. Bir başka ziyarette buluşmak dileğiyle dernekten ayrılan Halaçoğlu, BALYAZDER Başkanı Mustafa Serbest’e, dernekte gördüğü ilgiden, dernek üyelerinin niteliklerinden ve soru yağmurundan son derece memnun kaldığını, ilk fırsatta tekrar gelmek istediğini söyledi.

Tarih: 07.03.2024 Okunma: 145