İsrail ordusu: Son 24 saat içinde 24 asker hayatını kaybetti

EURONEWS

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda son 24 saat içinde en fazla can kaybını yaşayan İsrail ordusu (IDF), 24 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu. İlk etapta IDF saldırı sonrası ölü sayısını 10 olarak açıklamıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalarda son 24 saatte en fazla can kaybını yaşayan İsrail ordusu (IDF), 24 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Baş askeri sözcü Tuğamiral Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, Gazze'nin merkezinde bir Hamas militanının, İsrail askerlerinin iki binaya bomba yerleştirmesi sırasında roket güdümlü bir el bombası attığını ve bombaların infilak etmesi sonucu binaların yıkılmasıyla askerlerin enkaz altında kalarak hayatını kaybettiğini belirtti.

IDF daha önce ölü sayısını 10 olarak açıklamıştı.

Öte yandan Filistin Kızılay Derneği Han Yunus'taki merkezinin hedef alındığını açıkladı. X'te yapılan paylaşımda, merkezin, İsrail insansız hava araçları ve topçu bombardımanıyle yoğun şekilde hedef alındığını belirtti. 

"Onlar orada ölürken siz burada oturmayacaksınız!"

Başbakan Binyamin Netanyahu, İsrail Hamas'ı yok edene ve Gazze'de esir tutulan 100'den fazla rehine özgürlüğünü kazanana dek savaşa devam edileceğini açıklamıştı. 

Fakat son saldırının ardından İsrail'de de başbakana karşı büyüyen bir tepki ve savaş konusunda fikir ayrılıkları oluşmaya başladı. 

Pazartesi günü rehinelerin aile üyeleri İsrail parlamentosundaki bir komite toplantısını basarak "Onlar orada ölürken siz burada oturmayacaksınız!" diye bağırdı.

Ek kaynaklar • AP

Tarih: 28.01.2024 Okunma: 103