BORNOVA AŞIK VEYSEL PARKI’nda Büyük Su İsrafı

GENEL HABERLER

GENEL HABERLER

Haber Analiz, İ. Hakkı Cengiz

Yaz ayları geldi mi çimleri sulamak adı altında feci su israflarıyla karşı karşıya kalıyor, israfı gördükçe kahroluyoruz.

Bendeniz, Bayraklı’da oturuyorum ve bana komşu olan Bornova Aşık Veysel Parkı’na her sabah spor yapmaya gidiyorum. Ne yazık ki her sabah feci su israfına şahit oluyorum.

Aşağıda bağlantısını verdiğim 2 dakikalık videoyu 11 Ağustos 2023 tarihinde yayımladım. Bunu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Twitter hesabında da paylaştım ve oradan bana, “konuyu inceliyoruz” diye cevap geldi.

BORNOVA-Aşık Veysel Parkında su israfı - YouTube

Bu uyarımın ardından, artık parkın aynı bölgesinde su israfı olmuyor. Fakat başka bölgelerinde su israfı devam ediyor. Aşık Veysel parkından iki resim paylaşıyorum. İlk resimde (yukarıdaki), toprağın suya fazlasıyla doyduğunu, göl meydana getirdiğini, gölden de taşarak “akarsu” haline geldiğini görüyorsunuz.

İkinci resimde (aşağıdaki) ise, yine bir ağaç ve çevresinin suya fazlasıyla doyduğunu suyun artık çamur haline geldiğini görüyorsunuz. Bu resimler Bornova Aşık Veysel Parkı’nın orta bölgelerinden… Bu fotoğraflar video paylaşımımdan 2-3 gün sonra çekildi. Bunları Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmedim.

Fakat bu sabah gördüğüm su israfı, hakikaten bardağı taşıran bir “taşkın” şeklindeydi. Yıllardır defalarca ve daha 15 gün evvel bir kez daha bildirdiğim için usandım ve sabahki görüntüyü kaydetmedim. Lâkin aklıma geldikçe huzursuzlandım ve yazmaya karar verdim. Yukarıdaki videoda gördüğünüz israfın birkaç katını düşünün, öyle dehşetli bir su savurganlığı.

Nerede?

Parkın aşağı tarafında, güney-batısında, Yeni Taksi durağına yakın bölümünde…

Çamurlaşma,

Göllenme,

Taşkın ve

Akarsu halinde şakır şakır akış, hepsi bir arada…

Bunlar ne için?

Çimleri sulamak için!

Allah rızası için, yetkili bir “bilim kurulu”ndan görüş alın! Meselâ hemen yakınınızdaki Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden görüş isteyebilirsiniz… Soru şu: Su sıkıntısı varken, kuraklık tehlikesi varken, ÇİMLERİ SULAMAK ŞART MIDIR?

Eğer yetkili bir kurum buna “evet, şarttır” cevabını verirse, artık, sizin bütün su israflarını görmezden geleceğim!

İnsaf yahu!

[email protected]

Tarih: 28.08.2023 Okunma: 388