Tanju Özcan, ''Kılıçdaroğlu''nu indirmek'' için CHP Genel Merkezi''ne yürüyüşüne başladı

EURONEWS

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, 'değişim ve adalet yürüyüşü' başlığıyla CHP Genel Merkezi’ne yürüyüşüne bugün başladı. Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'oradan indirmek için' yola çıktığını söyledi.

CHP'den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen CHP'li Tanju Özcan, CHP Genel Merkezi'ne yürüyüş başlattı. 

Seçimden sonra yaptığı 'başkaldırıyorum' açıklamalarıyla tartışılan Bolu Belediye Başkanı Özcan “değişim ve adalet yürüyüşü” çerçevesinde Bolu'dan Ankara'ya kadar yürüyecek. 

Yürüyüş öncesi bir konuşma yapan Özcan, sözlerine Atatürk'ten özür dileyerek başladı. Özcan, "İsminizden bile hazzetmeyenleri bir türlü yenemedik. Çeyrek asırdır bu ülkeyi yönetmelerine izin verdik, bundan dolayı size özür borçluyuz" dedi. 

"40 kadar badem bıyıklıyı da Meclis'e göndererek onlara destek verdik" diyen Özcan, CHP yönetimini eleştirdi. Özcan, kendisi gibi Atatürkçülere mobing uygulanarak partiden uzaklaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü. 

"Yürüyüş Kemal Kılıçdaroğlu'nu oradan indirmek için yapılacak. Partiyi tekrar Atatürkçü çizgiye oturtmak için yapıyorum" diyen Özcan, CHP değişim ateşi yakmak için harekete geçtiğini gücünü, halktan ve Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığını söyledi.

Özcan konuşmasının ardından yürüyüşüne başladı. 

Tarih: 04.07.2023 Okunma: 213