Putin Belarus''a giderken, Ukrayna''nın başkenti İHA''lar ile vuruldu

EURONEWS

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus ziyareti öncesi Ukrayna'nın başkenti Kiev'e İran yapımı İHA'lar ile saldırı düzenlendi. 35 İHA'nın 30'nun havada vurulduğu açıklanırken, Ukrayna yönetimi, Putin'in Belarus'a yeni saldırıya katılması için baskı yapacağı endişesini tekrar gündeme taşıdı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'çalışma ziyareti' kapsamında bugün Belarus'u ziyaret edecek. Aylardır Belarus'un yeni bir kara saldırısı için başlama noktası olarak kullanılacağını gündeme getiren Kiev yönetimi, her türlü olasılığa karşı hazırlandıklarını kaydetti. 

  Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ordu komutanları ile dün gece yaptığı toplantı sonrası, "Rusya ve Belarus ile olan sınırımızın korunması en büyük önceliğimiz" dedi. Zelenskiy, savunma anlamında bütün olasılıklara karşı hazırlık yaptıkların da vurguladı.

Başkent Kiev'e İHA saldırıları

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus ordusunun, yaklaşık 35 insansız hava aracıyla (İHA) Ukrayna'ya yönelik saldırı düzenlediğini, İHA'lardan 30'unun havada imha edildiğini duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rus güçlerinin sabah saatlerinde Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine yaklaşık 35 İran yapımı İHA (Şahid) ile saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Ukrayna hava savunma kuvvetlerince 30 İHA'nın imha edildiği kaydedilen açıklamada, "Geçen saldırılarda olduğu gibi bu sefer de İHA'lar Azak Denizi'nin doğu kıyısından fırlatıldı." ifadesi kullanıldı.

Kiev'de patlama sesleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, sabah erken saatlerde başkentin bazı bölgelerinde patlama seslerinin duyulduğunu duyurmuştu.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, kentte patlamalar meydana geldiğini belirterek Rus saldırıları sonucu kentteki kritik altyapıların hasar gördüğünü ifade etmişti.

Yerel basından alınan bilgilere göre, Kiev ve çevresinde 9 İHA imha edildi.

Ek kaynaklar • AA AFP

Tarih: 20.12.2022 Okunma: 94