Kuran kursundaki çocuk istismarını haberleştiren kanallara Diyanet’in şikayetiyle RTÜK cezası

YEŞİL GAZETE

Diyanet'in şikayeti üzerine verilen cezalara RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp, sosyal medyadan tepki gösterdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erzurum’da Kuran kursunda yaşanan çocuk istismarına yönelik haberleri yayımladıkları için Halk TV, KRT ve TELE 1 kanallarına yüzde iki para cezası verdi.

Erzurum Palandöken‘de Diyanet İşleri Başkanlığı‘na bağlı yatılı erkek Kuran kursunda yedi çocuk, cinsel istismara uğramış, ilgili haberler medyaya da yansımış ve tepki uyandırmıştı.

RTÜK’ün CHP‘li üyesi İlhan Taşçı, kararın Diyanet’in şikayeti üzerine oyçokluğuyla alındığını söyledi ve “Şikayet dilekçesine göre, Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı cinsel istismardan değil de haberlerin veriliş biçiminden “incinmiş” Diyanet İşleri Başkanlığı!” sözleriyle tepki gösterdi.

Durumu ‘şaka gibi’ diyerek yorumlayan Taşçı, “İstiyorlar ki hırsızlığı, yolsuzluğu, çocuklara tecavüzü kimse bilmesin, duymasın. Ayıp!” ifadelerini kullandı.

Yaptırımlar hakikatin ortaya çıkmasını engelleyemez

RTÜK’ün bir diğer CHP’li üyesi Okan Konuralp de Diyanet’in Halk TV ve KRT’yi “küçük düşürüldüğü, aşağılandığı ve yayın yasağının ihlal edildiği” gerekçesiyle RTÜK’e şikayet ettiğini söyledi.

“Diyanet yöneticileri Erzurum’da yaşanan istismardaki sorumluluklarının üstünü, basın özgürlüğünün sınırlarını daraltmaya çalışarak ve yargı kararlarının arkasına sığınarak örtemez” diyen Konuralp, “Tüm bu yaptırımlar hakikatlerin ortaya çıkmasını engelleyemez” sözlerini kullandı.

Tarih: 07.04.2022 Okunma: 323