Aydın Engin son yolculuğuna uğurlandı

YEŞİL GAZETE


Dün 82 yaşında yaşamını kaybeden usta gazeteci, yazar, tiyatrocu Aydın Engin, bugün sevenlerinin katılımıyla Çengelköy Mezarlığı‘na defnedildi.

52 yıllık meslek hayatına sığdırdığı çok sayıda haber, röportaj ve kitaplarıyla; ustalığı ve kendine has üslubuyla Türkiye basınında iz bırakan Aydın Engin’in defin törenine çok sayıda gazeteci meslektaşı, milletvekili, yazar ve seveni katıldı.

Engin’in bir tören istemediğini belirten eşi yazar Oya Baydar, duygularını şu sözlerle ifade etti:

“Aydın’ın bu kadar sevildiğini bilmiyordum, birileri herhalde ona kızıyordur diye düşünüyordum. Böyle bir sevgi seliyle uğurlandığını görse memnun olurdu. Duyurmak, tören yapmak istememişti ama bunu görse çok hoşlanırdı. Herkese gerçekten çok teşekkür ediyorum.”

Cenazeye katılanlardan RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, “Aydın Engin gibi bir gazetecinin gazeteciliğini sorgulamak ne bu iktidara ne de bugünün mahkemelerine düşmezdi. Genç gazeteciler de Aydın Engin’i unutmasınlar ve o yoldan yürüyemeye devam etsinler” dedi.

Engin, Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerinin “FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla başlatılan soruşturmada yargılanmıştı. Cumhuriyet Vakfı’nın yönetim kurulunun başına, gazetenin yazar ve yöneticilerinin tutuklu yargılandığı davada aleyhte tanıklık yapan ve Cumhurbaşkanlığı’na şikâyet dilekçesi de yazdığı ortaya çıkan Alev Coşkun’un yönetime gelmesinin ardından Engin, Cumhuriyet’ten ayrılarak T24‘te köşe yazarlığına dönmüştü.

Duayen gazeteci Aydın Engin’in acı kaybının ardından, gazetecilik ve edebiyat çevrelerindeki sevenleri, acılarını ve taziyelerini paylaştı.

Tarih: 26.03.2022 Okunma: 453