Rus gazeteci Baulina Kiev’deki bombardımanda hayatını kaybetti

YEŞİL GAZETE


Rus gazeteci Oksana Baulina, Ukrayna‘nın başkenti Kiev’de,  Rus bombardımanı sonucu hayatını kaybetti. Baulina, Kiev ve Ukrayna’nın batısındaki Lviv’den haber sitesi The Insider için haber geçiyordu. Baulina’nın, kentin Podil bölgesindeki hasarı filme alırken öldüğü bildirildi.

The Insider tarafından yapılan açıklamada, bombardımanda bir kişinin daha yaşamını yitirdiğini, iki kişinin de yaralandığını bildirdi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Baulina daha önce Rus muhalif Aleksey Navalni’nin Yolsuzlukla Mücadele Vakfı için çalışıyordu ve Rusya’dan ayrılmıştı. Geçen yıl vakıf yasa dışı ilan edilmiş, aşırılıkla suçlanmış ve çalışanlarının birçoğu Rusya’dan kaçmak zorunda kalmıştı.

Savaşta ölen beşinci gazeteci

Baulina, bir aydır devam eden savaşta öldüğü bilinen beşinci gazeteci oldu.

Mart başında Ukrayna televizyonu LIVE ve İspanyol Haber Ajansı EFE için çalışan kameraman Yevhenii Sakun, Kiev’deki televizyon kulesinin bombardımanında ölmüştü. İki hafta sonra ABD’li gazeteci ve film yapımcısı Brent Renaud, Kiev’in dışındaki İrpin‘de hayatını kaybetti.

İki gün sonra da Fox TV’ye çalışan kameraman Pierre Zakrzewski ve Oleksandra Kuvshinova, Kiev dışında araçlarına ateş açılması sonucu öldü.

Tarih: 25.03.2022 Okunma: 294